Facebook-oldalunk

Kedvelj minket a Facebookon is! A cikkek mellett rövidebb híreinket és játékainkat is ott osztjuk meg, illetve filmes idézeteket, képeket is találhatsz!

Bloglovin'

Rovataink

">

Heti mozibemutatók

  • Mia Hansen-Love: Éden
  • John Edginton: Genesis: A siker útja
  • Simon Curtis: Hölgy aranyban
  • George Miller: Mad Max – A harag útja
  • Gillian Greene: Rekviem egy macskáért
  • Elizabeth Banks: Tökéletes hang 2.
  • Martin Provost: Violette

 

tovább »

Támogatónk

galaktika.jpg

A falusi szuperrendőr sztorija

2013. október 20. 12:26 kockaes

Korábban már írtunk Edgar Wright Cornetto trilógiájának kezdő darabjáról (Haláli hullák hajnala), így most következzen a folytatás: a Vaskabátok (Hot Fuzz) 2007-ből!

A film Nicholas Angelről (Simon Pegg) szól, aki amolyan szuperrendőr. Olyannyira, hogy felettesei inkább egy vidéki falucskába száműzik a londoni forgatagból, hogy kiemelkedő teljesítménye ne hozza szégyenbe kisebb kvalitással rendelkező társait. Angel rendőrtiszt az új helyen őrmesteri fokozatot kap, és érkezése után rögtön belekezd Sandford megreformálásába (kezdve a fiatalkorúak száműzésével a kocsmából), hogy a helyes útra terelje a falucskát – ahol korántsem minden az, aminek látszik. Társa a kétbalkezes Danny (Nick Frost) lesz, akivel együtt róják a csendes utcákat, mígnem akcióba botlanak: egy titokzatos, csuklyás sorozatgyilkos kezd őrült mészárlásba...

00000662-904x608.jpeg

Már a történetből is látszik, hogy van itt minden, mi szem-szájnak és legfőképpen a műfajnak ingere, a Wright-Pegg-Frost trió nagyon is otthonosan mozog a filmvilágban, és nem haboznak kifejezni tiszteletüket elődeik előtt. Tökéletesen húzzák magukra a különböző zsánereket, legyen szó akár akcióról, rom-komról vagy buddy filmről. Rengeteg a filmes kikacsintás, megidéződnek olyan klasszikusok, mint A jó, a rossz és a csúf; a Ragyogás; a Léon, a profi vagy James Bond kalandjai (nem mellesleg a Vaskabátok zeneszerzője az a David Arnold, aki az utóbbi évek 007-es filmjeinek is komponál). De több zsarufilmből is vettek át jeleneteket a fiúk, mint például a Holtpontból, vagy a Bad Boys II-ből.

Edgar Wright egész jól találta meg az egyensúlyt humor és akció között, élvezetes ritmusban pereg a film, van időnk kocsmázni, cornettozni és robbantgatni egyaránt (bár utóbbira talán kicsit több hangsúlyt fektettek az alkotók a kelleténél). Merthogy robbantgatásból és gépfegyverből van bőven a filmben. Wright így nyilatkozott a szülővárosáról, mely forgatási helyszínként funkcionált: "Wells rendkívül festői […] szeretem, de ugyanakkor szeretném hazavágni". A film végére sikerült is neki. 

Az eredmény pedig a szórakoztatás magasfoka, ahogy azt már a Haláli hullák hajnala esetében is megtapasztalhattuk. Nem csoda, hogy olyan sztárok cameoznak a Vaskabátokban, mint Cate Blanchett és Peter Jackson.

 

8/10

 

Kockás

A bejegyzés trackback címe:

https://kinoglaz.blog.hu/api/trackback/id/tr865585456

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása