Facebook-oldalunk

Kedvelj minket a Facebookon is! A cikkek mellett rövidebb híreinket és játékainkat is ott osztjuk meg, illetve filmes idézeteket, képeket is találhatsz!

Bloglovin'

Rovataink

">

Heti mozibemutatók

  • Mia Hansen-Love: Éden
  • John Edginton: Genesis: A siker útja
  • Simon Curtis: Hölgy aranyban
  • George Miller: Mad Max – A harag útja
  • Gillian Greene: Rekviem egy macskáért
  • Elizabeth Banks: Tökéletes hang 2.
  • Martin Provost: Violette

 

tovább »

Támogatónk

galaktika.jpg

A skandináv isten ismét lesújt - RDorka vendégcikke

2013. november 28. 20:14 PanAma

A Marvel képregény-adaptáció sorozat új darabja, a Thor: A sötét világ (2013) hozza a már megszokott formát. Sőt, a csaták kiélezettebbek, a párbeszédek életszerűbbek lettek Alan Taylor rendezőnek (Trónok harca, Maffiózók) köszönhetően.

7ab641aa376c492e8821ffae221a1d7f-edeacf63f92c48d980f54419d09f12c2-584453948e527525420f6a706700fe71.jpg

A történet ott kezdődik, ahol az első részben félbehagytuk. Először látunk egy történelmi kitekintést, ahol megtudjuk mi történt a sötét tündérekkel (Komolyan? Tündérek? Hogy lehet már a Dark Elves-t sötét tündérekre fordítani?!). Röviden és tömören: megpróbálták elpusztítani az univerzumot, de Thor nagypapija legyőzte őket és titkos fegyverüket az Aethert. Legalábbis mindenki így tudta... Ezután ugrunk vissza jelenkorunkba, ahol Thor éppen rendet teremt a 9 birodalomban, közben Jane Foster epekedve várja, hogy visszatérjen a Földre, hiszen már évek teltek el a skandináv isten ígérete óta. Míg nem egy nap Jane felfedez egy hasonló anomáliát, mint ami anno Thort a világunkba hozta. Természetesen bajba is kerül, amikor az egyik féregjárat beszippantja, és a testébe kerül az Aether. De jön Thor és elviszi szerelmét Asgardba, hogy meggyógyítsák. Mivel közben közeledik a birodalmak együttállása – ez az úgy nevezett konvergencia – így Malekith, a sötét tündérek vezére a többi tündérrel együtt felébred és elindul, hogy megszerezze az Aethert és elpusztítsa az univerzumokat. Természetesen ez hatalmas konfliktust okoz, ugyanis a fegyver Jane-ben van, Jane pedig Asgardban… És így elkezdődik a csatározás életre-halálra (na, halál, az van benne egy pár, a Trónok harca után nem is kell csodálkozni) a tét pedig nem más, mint az univerzum maga. Plusz a nő. Mindig a nő.

A film látványvilága nagyon szép, minden sokkal életszerűbb lett. Bár szerintem felesleges megnézni 3D-ben (én azt tettem), nincs benne semmi extravagáns, amit a sima 2D ne adna vissza. A poénok természetesen itt is ütnek, bár egyik másik megértéséhez szükséges az összes többi Marvel film ismerete (főleg a Bosszúállóké)

Amit gyengének találok a filmben, az maga Malekith, a fő gonosz karaktere. Úgy éreztem, hogy nincs kidolgozva a motivációja, csak úgy oda van téve a vászonra, hogy lehessen valaki ellen küzdeni. Egyszerűen nincs mélysége a karakternek és emiatt sajnos a csaták tétje is veszít az értékéből. Amúgy egy nagyon szórakoztató, popcornmeleg film született, a már jól megszokott klisékkel együtt.

Ja és ne feledjétek, ez Marvel, így itt is vannak jelenetek a kreditek után.

7/10

RDorka

A bejegyzés trackback címe:

https://kinoglaz.blog.hu/api/trackback/id/tr325662020

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása