Facebook-oldalunk

Kedvelj minket a Facebookon is! A cikkek mellett rövidebb híreinket és játékainkat is ott osztjuk meg, illetve filmes idézeteket, képeket is találhatsz!

Bloglovin'

Rovataink

">

Heti mozibemutatók

  • Mia Hansen-Love: Éden
  • John Edginton: Genesis: A siker útja
  • Simon Curtis: Hölgy aranyban
  • George Miller: Mad Max – A harag útja
  • Gillian Greene: Rekviem egy macskáért
  • Elizabeth Banks: Tökéletes hang 2.
  • Martin Provost: Violette

 

tovább »

Támogatónk

galaktika.jpg

Sarki fények kis hazánkban

2014. február 24. 17:20 kockaes

Te is odavagy a skandináv filmekért? Akkor ki ne hagyd a tavaszköszöntő Norvég Filmfesztivált (Örökmozgó Filmmúzeum, február 27. – március 2.), amely a budapesti Norvég Nagykövetség, a Norvég Filmintézet és az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával jött létre, idén első alkalommal. A fesztivál, illetve a keretén belül vetített filmek a kortárs Norvégiát hozzák el a magyar befogadóréteghez. Összesen hét játékfilmet mutatnak be. Négy dráma (Limbo, Oslo, augusztus, Vegas, Nagykutya) feszegeti jellemző skandináv látásmóddal fűszerezve a nemcsak a skandinávokat izgató, komoly kérdéseket – a családon belüli viszonyokat, a mikroközösségen kívül működő emberi kapcsolatokat vagy éppen azok hiányát és persze kiemelten a magányt. Két vígjáték (King Curling, Pasiból lett férfi) és egy thriller (Fejvadászok) is látható majd a mozivásznon, ha valaki a mélylélektantól eltérő, könnyedebb szórakozásra vágyna. Ezen túl egy szubjektív dokumentumfilm segítségével (Anyám titka) megfejthetjük, hogyan gondolkodnak a norvégok magukról, és egy magyar útifilm (Norvégia két tételben) segítségével azt, hogy mi róluk. A gyerekek sem maradnak program nélkül: az Örökmozgó Gyerekklub keretében megtekinthetik a Barátom, Knerten című családi filmet.

világítótorony2.jpg
ajánlónak kockás képe a messzi Északról

A helyszín a csodálatos Örökmozgó, az Erzsébet krt. 39. szám alatt. Budapest ezen kiemelkedő művészmoziját a MANDA (vagyis a Magyar Nemzeti Digitális Archívum) működteti. A február 27. és március 2. között megrendezett Norvég Filmfesztivál pedig csatlakozik az Örökmozgó tematikus vetítéssorozataihoz. A kávé isteni, a szórakozás pedig garantált, ami még hiányzik, azok a filmek pontos vetítési időpontjai:

2014. február 27. 18:00 – Limbo

2014. február 27. 20:00 – Oslo, augusztus

2014. február 28. 18:00 – King Curling

2014. február 27. 19:30 – Fejvadászok

2014. március 1. 15:30 – Barátom, Knerten

2014. március 1. 18:00 – Vegas

2014. március 1. 20:00 – Nagykutya

2014. március 2. 18:00 – Anyám titka 

2014. március 2. 19:00 – Pasiból lett férfi

2014. március 2. 17:00 – Változatok északi fényre – Norvégia két tételben 

 norveg_filmfesztival_2014.png

És ha a filmeken kívül még egy kis irodalomra is vágynál, a következő program se kerülje el a figyelmedet, ugyanitt.  Kjell Askildsen íróról szóló portréfilm után a MŰÚT irodalmi, művészeti és kritikai folyóirat mutatja be 2014. téli számát, amelynek tematikája kiemelten a norvég rövidpróza köré csoportosul.

TÚL SOK SZÓ FOROG A VILÁGBAN – KJELL ASKILDSEN PORTRÉJA

2014. március 1. 17:00   

 

Jó szórakozást!

kockás

Norvég Filmfesztivál

Időpont: február 27. – március 2. 

Helyszín: Örökmozgó Filmmúzeum, Budapest, Erzsébet krt. 39.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kinoglaz.blog.hu/api/trackback/id/tr735830897

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása