Facebook-oldalunk

Kedvelj minket a Facebookon is! A cikkek mellett rövidebb híreinket és játékainkat is ott osztjuk meg, illetve filmes idézeteket, képeket is találhatsz!

Bloglovin'

Rovataink

">

Heti mozibemutatók

  • Mia Hansen-Love: Éden
  • John Edginton: Genesis: A siker útja
  • Simon Curtis: Hölgy aranyban
  • George Miller: Mad Max – A harag útja
  • Gillian Greene: Rekviem egy macskáért
  • Elizabeth Banks: Tökéletes hang 2.
  • Martin Provost: Violette

 

tovább »

Támogatónk

galaktika.jpg

Apu kibukott

2014. március 11. 17:05 kockaes

Moritz Bleibtreu nem lehet nem szeretni, hiszen rengeteg szuper filmben szerepelt, elég csak A lé meg a Lolára gondolni vagy a Soul Kitchenre, de itt van nekünk még A kísérlet is a maga megrázó és elgondolkodtató képsoraival. Sokoldalú, tehetséges színészről van szó, aki ezúttal egy amerikai romantikus komédiában bohóckodik, mint álszikh, turbánnal a fején. Röviden ennyi lenne a Vijay és én.

Will Wilder (Moritz Bleibtreu) éppen a negyvenedik születésnapját tölti, de semmi nem jött össze, és nagyon úgy tűnik, hogy egész eddigi élete egy nagy kudarc. Sikeres színészként indult Európából, majd egy gyerekeknek szóló sorozat zöld nyula, azaz Bad Luck Bunny szerepében kötött ki az USA-ban. Feleségével (Patricia Arquette) elhidegültek egymástól, a lánya (Cathrine Missal) meg éppen kamasz, szóval ő sem éppen a legjobb fej. Így hát borul a bili, mikor úgy tűnik mindenki elfelejtette a nemes napot. Will fogja magát, és lelép a forgatásról. De a végén ez is rosszul sül el, ellopják az autóját, ő pedig vérig sértve inkább elkutyagol legjobb indiai barátjához (Danny Pudi) ahelyett, hogy haza battyogna. Az átmulatott éjszaka után megdöbbenve kel fel a hírekre, miszerint az est folyamán meghalt. Vagyis mindenki azt hiszi, hogy meghalt, de az áldozat nem más, mint a kedves autórabló. Will ahelyett, hogy helyére hozná a dolgokat, felveszi Vijay, egy régi indiai barát szerepét, és elmegy saját temetésére, ahol aztán belekezd felesége újbóli elcsábításába…

120428_03_248âŠpatrick muě-ller.jpg

Kép: Cirkofilm

A Vijay és én a jól ismert és már-már unalomig ismételt klisék sorából építkezik, de ami a legmeglepőbb az egészben, hogy valahogy mégiscsak szórakoztató a film. Ez egy színtiszta amerikai romantikus komédia, amibe nem sok mondandó szorult, de annál kedvesebb és fogyaszthatóbb formában. Nem válik alpárivá vagy provokatívvá, hanem végig egy habkönnyű vasárnapi matinét fogyasztunk Sam Garbarski rendező tolmácsolásában.

Nem rossz film ez a Vijay és én, de nem is fantasztikus. Vannak benne hibák, abszolút kiszámítható, és tulajdonképpen semmi újat nem mutat fel, de tulajdonképpen nem is akar, megvan a maga bája, és kellemes kikapcsolódást nyújt egy hosszú, fáradt nap után, amit aztán szépen el is felejthetjük.

A filmet a CirkoGejzír tűzi műsorára március 13-ától.

6,5/10

kockás

A bejegyzés trackback címe:

https://kinoglaz.blog.hu/api/trackback/id/tr535843548

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása