Facebook-oldalunk

Kedvelj minket a Facebookon is! A cikkek mellett rövidebb híreinket és játékainkat is ott osztjuk meg, illetve filmes idézeteket, képeket is találhatsz!

Bloglovin'

Rovataink

">

Heti mozibemutatók

  • Mia Hansen-Love: Éden
  • John Edginton: Genesis: A siker útja
  • Simon Curtis: Hölgy aranyban
  • George Miller: Mad Max – A harag útja
  • Gillian Greene: Rekviem egy macskáért
  • Elizabeth Banks: Tökéletes hang 2.
  • Martin Provost: Violette

 

tovább »

Támogatónk

galaktika.jpg

Ez történt a héten – Filmes hírek (03.02–03.08)

2015. március 9. 22:06 RDorka

Hétfő (03.02)

A 73 éves francia rendező, Paul Verhoeven – akinek megegyezik a neve a híres holland rendezőével – perli a Cannes-i filmfesztivált, amiért azok elutasították a Teenagers (2009) című filmjét „homofób indokokból”. Döntés az ügyben majd csak a hónap végén fog születni. (Forrás)

Kedd (03.03)

Hosszan tartó betegeskedés után 77 éves korában elhunyt Lynn Borden. Legismertebb alakítását az 1972-es Békák (Frogs, 1972) című alacsony költségvetésű horrorban nyújtotta. Bár tehetséges volt, sosem jutott nagyobb szerepekhez, de sok sorozatban kisebb szereplőként megjelent, például: Hazel (1961-1966), The Fantastic Journey (1977),  CSI NY: New York-i helyszínelők (CSI:NY, 2004-2013). (Forrás)

Szerda (03.04)

A Focus Features végre bemutatta Tarsem Singh új sci-fi-thrillerjének trailerjét. A film egy halálos beteg milliomosról (Ben Kingsley) szól, akinek a tudatát egy kísérleti kezelés után áthelyezik egy fiatal, egészséges férfi (Ryan Reynolds) testébe, de természetesen az örök életnek ára van. A Self/less tervezett amerikai bemutatója: 2015. július 31.

Csütörtök (03.05)

Megjelent John Erick Dowdle új filmjének a előzetese, melyben Owen Wilson visszatér az akció-thrillerek világába. A No Escape-ben Wilson egy amerikai üzletembert alakít, aki családjával pont akkor költözik Dél-Ázsiába, mikor ott politikai zavargások törnek ki. A film várható amerikai bemutatója: 2015. szeptember 2.

Péntek (03.06)

Amy Adams mellett Jeremy Renner fog játszani a Denis Villeneuve által rendezett Story of Your Life című sci-fiben. A film Ted Chiang novelláját adaptálja, melyben titokzatos űrhajók szállnak le a földre és a katonaság a tapasztalt nyelvtudóst játszó Adamst kéri fel, hogy a Renner által alakított fizika professzor segítségével fejtsék meg az idegenek szándékát. Tervezett bemutató: 2016. (Forrás)

Szombat (03.07)

A 35. Fantasporto nemzetközi filmfesztiválon a fődíjat Ujj Mészáros Károly Liza, a rókatündér (2015) című filmje nyerte. Mi több, a különleges alkotás a fődíj mellett a legjobb vizuális effektekért járó díjat is bezsebelte. A film jövő héten az oszakai filmfesztiválon fog részt venni, ahova mindössze csak 12 film kapott megívást. Ezt követően útja tovább folyatódik Dél-Amerikába, ahol a Pantalla Pinarma Nemzetközi Filmfesztiválra is meghívást kapott. (Forrás)

Vasárnap (03.08)

Az Amerikai mesterlövész (American Sniper) rekordot döntött: a 2014-ben bemutatott legmagasabb amerikai bevételű filmje lett, megelőzve ezzel Az éhezők viadala: A kiválasztott - 1. részét (The Hunger Games: Mockingjay - Part 1), valamint A galaxis őrzőit (Guardians of the Galaxy). (Forrás)

A bejegyzés trackback címe:

https://kinoglaz.blog.hu/api/trackback/id/tr487253937

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása