Facebook-oldalunk

Kedvelj minket a Facebookon is! A cikkek mellett rövidebb híreinket és játékainkat is ott osztjuk meg, illetve filmes idézeteket, képeket is találhatsz!

Bloglovin'

Rovataink

">

Heti mozibemutatók

  • Mia Hansen-Love: Éden
  • John Edginton: Genesis: A siker útja
  • Simon Curtis: Hölgy aranyban
  • George Miller: Mad Max – A harag útja
  • Gillian Greene: Rekviem egy macskáért
  • Elizabeth Banks: Tökéletes hang 2.
  • Martin Provost: Violette

 

tovább »

Támogatónk

galaktika.jpg

Vér, poén, szórakozás – Testvérbosszú

2015. február 2. 17:52 RDorka

Melyik az a remek vérengzős film, amit 32 nap alatt forgattak le, kb. 246-szor hangzik el benne a „fuck” valamilyen változatban és amiben Willem Dafoe melegebb az afrikai napsütésnél? Természetesen a Troy Duffy által rendezett Testvérbosszú (Boondock Saints, 1999), aki a tíz évvel későbbi Testvérbosszú 2. (Boondock Saints II: All Saints Day, 2009) által okozott csalódás után nem is csinált több filmet. De egy sima hétköznapi figurától ez is nagy teljesítmény. (Az amúgy akkoriban egy bárban dolgozó Duffy a film forgatókönyvét egy általa látott esettől inspirálva írta meg.)

10.jpg

A film története nagyon egyszerű: egy vallásos testvérpár úgy dönt, igazságot szolgáltatnak a szomszédságban és megtizedelik a környékbeli maffiákat. Természetesen ezt a rendőrség próbálgatja megfékezni, vagy mégsem? Na, és persze a bűnözők sem nagyon örülnek. Ez így még unalmas is lehetne, de a tarantinós szerkesztésmód, a briliáns akciószekvenciák, és a teljesen véletlenszerű karakterek eladják a filmet. A színészi játék remek: Willem Dafoe egyszerűen ellopja a képernyőt és sírva-röhögésre készteti a nézőt, Norman Reedus és Sean Patrick Flanery pedig kiválóan dolgoznak együtt a testvérpár szerepében. Valóban egy kitűnő akció-vígjáték ez, még engem is megvett, pedig nem szeretem a lövöldözős filmeket.

A pozitívumok közül még érdemes kiemelni a remek soundtracket, amely igazán különleges atmoszférát kölcsönöz a filmnek. Persze, mint minden film, ez sem teljesen tökéletes. Bár erős és energikus, de néhol veszít az intenzitásából, amely részek kivágásával egy nagyon ütős ritmust kaphatott volna. Sajnos a film vége sem volt teljesen meggyőző, kicsit olyan mintha az alkotók nem tudták volna, hogy hogyan zárják le azt. Bár szerintem ez is egy érdekes megoldás lett.

the_boondock_saints-willem_dafoe.jpg

Azonban mindezekkel együtt egy remek filmmel állunk szembe, amely felvillanyozhatja akármelyik unalmas délutánunkat. Érdemes megnézni. Ja, és mondtam, hogy a Walking Dead-es Daryl Dixon (Norman Reedus) is játszik benne?! Mondtam, de nem baj, mondom még egyszer.

A bejegyzés trackback címe:

https://kinoglaz.blog.hu/api/trackback/id/tr637131917

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása