Facebook-oldalunk

Kedvelj minket a Facebookon is! A cikkek mellett rövidebb híreinket és játékainkat is ott osztjuk meg, illetve filmes idézeteket, képeket is találhatsz!

Bloglovin'

Rovataink

">

Heti mozibemutatók

  • Mia Hansen-Love: Éden
  • John Edginton: Genesis: A siker útja
  • Simon Curtis: Hölgy aranyban
  • George Miller: Mad Max – A harag útja
  • Gillian Greene: Rekviem egy macskáért
  • Elizabeth Banks: Tökéletes hang 2.
  • Martin Provost: Violette

 

tovább »

Támogatónk

galaktika.jpg

Programajánló és sikertörténet – Mi is az a Kinoflow?

2013. szeptember 30. 20:29 PanAma

Kéthetente szerdánként megannyi fiatal gyűlik össze Budapest valamelyik pontján – rendszerint egy-egy hangulatos kocsmában – egy kellemes filmklub keretein belül. Fogy a sör, a hangulat a nagy létszám ellenére is mindig családias és barátságos. Ez bizony a Kinoflow!

215899_450335025029731_1509871703_n.pngA Kinoflow elnevezésű formációt három ELTE filmszakos hallgató – név szerint Janka, Fanni és Anna - alapította kevesebb, mint egy évvel ezelőtt, ám a filmklub hihetetlen gyorsan népszerűvé vált, ma már közel 800 állandó követőjük van facebook-on (https://www.facebook.com/kinoflowbp?fref=ts), de a nagy sikert jelzi az is, hogy az esti vetítések alkalmával szinte egy zsebkendőnyi helyet sem lehet találni, annyira megtelítik az adott helyszínt a lelkes érdeklődők. Nyáron pedig a Kinoflow a Bánkitó fesztiválra is leutazott!

A lányok kéthetente hoznak a nézőközönségnek egy-egy kevésbé ismert, ám annál mérvadóbb filmet, így a legutóbbi alkalommal a norvég áldokut, a Trollvadászt tekinthettük meg (kritika hamarosan!), de volt már a palettán a Searching for Sugarman, a Me and you and everyone we know, és a The Life Aquatic is. A következő alkalommal (most szerdán, október 2-ikán), a Kinoflow 20. filmklubján pedig a 2006-os Wristcuttlers – A love story c. alkotást nézhetjük meg, a Dohány utcai Hátsó Kapu-ban.
(Event: https://www.facebook.com/events/578253552234779/?fref=ts)

kinoflow_suti.jpg

A lányok nagyon értenek a hangulatteremtéshez, a filmek után rendszerint saját készítésű sütikkel kedveskednek, amik a Kinoflow logójának alapszínéből kiindulva mindig tartalmaznak „valami kéket”. Ezt követi az aznap este levetített filmhez kapcsolódó kvíz, melynek győztesét a rákövetkező filmklub alkalmával hirdetik ki.

Kedvet kaptál? Akkor szerdán ne maradj otthon, hanem gyere filmezni! 

Fotó: Pozsonyi Janka

PanAma

A bejegyzés trackback címe:

https://kinoglaz.blog.hu/api/trackback/id/tr515542557

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása