Facebook-oldalunk

Kedvelj minket a Facebookon is! A cikkek mellett rövidebb híreinket és játékainkat is ott osztjuk meg, illetve filmes idézeteket, képeket is találhatsz!

Bloglovin'

Rovataink

">

Heti mozibemutatók

  • Mia Hansen-Love: Éden
  • John Edginton: Genesis: A siker útja
  • Simon Curtis: Hölgy aranyban
  • George Miller: Mad Max – A harag útja
  • Gillian Greene: Rekviem egy macskáért
  • Elizabeth Banks: Tökéletes hang 2.
  • Martin Provost: Violette

 

tovább »

Támogatónk

galaktika.jpg

Műorr és művér

2014. január 12. 18:45 kockaes

Ryan Gosling nevét ismeri az egész világ, garancia a női nézőközönségre, De hogy a fiúk se unatkozzanak, maszkírozzuk el Sean Penn-t, és adjunk a kezébe egy pisztolyt, hogy játszhassa a kemény gengsztervezért. Aztán lesz itt minden, ami szem-szájnak ingere: fegyverek, jó nő, tiltott szerelem, meg természetesen lassított jelenetben fröccsenő vér, mert bár indokolatlan, de legalább jól néz ki. "A keresztapa is siker volt, miért ne sikerülhetne nekünk is?" – Valahogy így gondolkozhattak a Gengszterosztag alkotói. Így hát létrejött valami, amiről egyelőre eldönthetetlen, hogy egy rossz vicc akarna lenni, vagy vegyük nagyon is komolyan. De mindegy is, a lényeg, hogy a fiúk jól szórakoztak a forgatáson.

A helyszín Los Angeles, a negyvenes-ötvenes években járunk, a várost Mickey Cohen (Sean Penn) uralja: a kábítószer, a kuplerájok és a titkos játékbarlangok királya ő. Az angyalok városa már megint a mocsokban fuldoklik, főleg mivel a rendőrség is Cohen kezében van. De mint az lenni szokott, pár lelkes, vállalkozó szellemű zsaru: John O'Mara (Josh Brolin), Jerry Wooters (Ryan Gosling), valamint veteránokból álló bandájuk helyes útra akarja terelni a várost.

gangster-squad-2013-11672-hd-wallpapers.jpg

Nem lett volna ez rossz film, ha Ruben Fleischer tudatosítja magában, hogy műfajt akar-e váltani vagy marad annál, amiben már sikereket ért el. A rendező ugyanis nagyon jó volt korábban a vígjátékok világában, neki köszönhetjük például a Zombielandet is. A Gengszterosztag esetében azonban felemás lett az eredmény. Hol nagyon komoly akar lenni, hol műfajparódiába csúszik át. Utóbbi működhetett volna – ha egy egyedi film noir-paródia születik a filmből. De a kemény krimi vonalhoz sem hiányzott sok, a nyitójelenet egyenesen zseniális. Így viszont maradt a „két szék között a pad alá” esete.

Az operatőri munka mindenesetre dicsérendő, Dion Beebe remek munkát végzett, mint már annyiszor (Chicago, Collateral, Egy gésa emlékiratai stb.). A képek nagyon jól megidézik a kor hangulatát, a cigarettafüstös csehókét és a sötét utcákét – a vörös az vörös, és Emma Stone-nak nagyon jól is áll.

Szó mi szó, a Gengszterosztag nem rossz popcorn film, sőt, lehet rajta nevetni (még ha nem is ez volt a cél), meg néhol megbotránkozni a brutalitástól, ám ennél sajnos nem több. De legalább nem is kevesebb.

6/10

Kockás

A bejegyzés trackback címe:

https://kinoglaz.blog.hu/api/trackback/id/tr505717265

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zuzanda 2014.01.13. 16:58:14

ebben a filmben Sean Penn Robert De Nirót alakította. true story.

kockaes 2014.01.13. 17:54:15

Ez még eszembe se jutott, de van benne valami! :))
süti beállítások módosítása