Facebook-oldalunk

Kedvelj minket a Facebookon is! A cikkek mellett rövidebb híreinket és játékainkat is ott osztjuk meg, illetve filmes idézeteket, képeket is találhatsz!

Bloglovin'

Rovataink

">

Heti mozibemutatók

  • Mia Hansen-Love: Éden
  • John Edginton: Genesis: A siker útja
  • Simon Curtis: Hölgy aranyban
  • George Miller: Mad Max – A harag útja
  • Gillian Greene: Rekviem egy macskáért
  • Elizabeth Banks: Tökéletes hang 2.
  • Martin Provost: Violette

 

tovább »

Támogatónk

galaktika.jpg

A KinoGlaz betör a filmiparba!

2014. április 1. 11:03 PanAma

Kedves Olvasók!

Eddig titkoltuk, de már nem tudjuk magunkban tartani a nagy hírt!

Még tavaly májusban a szerkesztőség alkotócsoportja benyújtott egy filmszinopszist a Magyar Nemzeti Filmalap által kiírt pályázatra. Az intézmény elfogadta és továbbjuttatta a mozgóképes alkotás filmtervét, és a második sikeres forduló után (melyre a majdnem kész forgatókönyv benyújtása volt a kritérium) végül nekünk ítélték a pénzügyi támogatást egy játékfilm elkészítéséhez. A nagy örömhír után azonnal belekezdtünk a további munkálatokba: szponzorokat kerestünk, folytattuk a forgatókönyv csiszolását, a stáb és a forgatási előkészületek megszervezését. A tervezett alkotásba már jóval a forgatás előtt rengeteg energiát és időt öltünk, volt, hogy éjszakákon át dolgoztunk, hogy a munkaterv ütemét tartani tudjuk. De végül sikerült! Az elmúlt pár hónapban sikeresen leforgattuk a szkeccsfilm (rövid epizódokból álló játékfilm, a részeket egy tartalmilag közös pont köti össze) majdnem 85%-át, a stáb egyik része pedig ezennel belekezdett a vágásba és a szükséges utómunkálatokba, a többiek még forgatják a maradék filmrészeket. Így most már büszkén mondhatjuk: nem csak kritizáljuk a filmeket, de csináljuk is őket!

Hamarosan kész lesz A FILMSZEM MINDENT LÁT c. előreláthatóan zseniális alkotásunk, mely garantáltan meg fogja változtatni nem csak a magyar, de a nemzetközi filmművészetet is!

Ezennel pedig prezentáljuk nektek a kemény munka number 1. trailerét! Kár lenne kihagyni... 

 

FRISSÍTÉS!

Lelkünket melengeti, hogy ennyien megörültetek a hírnek, és gyors ütemben terjeszteni is kezdtétek az interneten, de ismét be kell vallanunk valamit… Tegnap április elseje volt, részünkről pedig a fenti cikk TRÉFA.

Sajnos nem nyertünk a Filmalaptól semmit, nem is forgatunk, és a fent kitalált film is kamu. A trailert eddigi vizsgafilmjeinkből/különböző mozgóképes projektjeinkből vágtuk össze, melyekben javarészt mi magunk játsszunk szerepeket vagy barátaink. Elnézést, ha rossz vicc volt, számunkra azonban ez egy kísérlet is, közhellyel élve: nem minden arany, ami fénylik (nem minden igaz, még ha jó marketingszöveggel adják is el)! :) (Főleg ha a színésznevek gyanúsan: Para Zita, Szalmon Ella, T. Rab Antal, Rabsz Olga.) 

De ne csüggedjetek, csapatunk egy része valóban dolgozik kisebb-nagyobb filmes projekteken (például szeretnénk egy videóinstallációt csinálni őszig, és néhány rövidfilmtervünk is van), ezeket azonban csupán önerőből gyártanánk le. Ja, és ez már nem vicc! :)

Ne haragudjatok meg ránk az ártatlan tréfáért, olvassatok minket továbbra is! 

Mindenkit ölel: a KinoGlaz szerkesztősége

A bejegyzés trackback címe:

https://kinoglaz.blog.hu/api/trackback/id/tr225886210

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása