Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Facebook-oldalunk

Kedvelj minket a Facebookon is! A cikkek mellett rövidebb híreinket és játékainkat is ott osztjuk meg, illetve filmes idézeteket, képeket is találhatsz!

Bloglovin'

Rovataink

">

Heti mozibemutatók

  • Mia Hansen-Love: Éden
  • John Edginton: Genesis: A siker útja
  • Simon Curtis: Hölgy aranyban
  • George Miller: Mad Max – A harag útja
  • Gillian Greene: Rekviem egy macskáért
  • Elizabeth Banks: Tökéletes hang 2.
  • Martin Provost: Violette

 

tovább »

Támogatónk

galaktika.jpg

Helenre rá kell készülni!

2014. június 3. 17:07 Leilaaa

„Anya szerint egy nőnél az egyik legfontosabb dolog,
hogy tiszta bugyi legyen rajta, amikor kórházba kerül.”

Helen bugyija mondhatni a hét legalább 48 órájában nem tiszta, de egy kamaszról beszélünk, akit izgat a világ, a nemi élet, a barátság és a családja. Egy belevaló lány kalandjaival ismerkedhetünk meg a Készen állsz Helenre? (Feuchtgebiete, 2013) című David Wnendt rendezte filmben. Ezek alapján akár egy mindennapi történet is lehetne… de nem gondolnám, hogy sok Helenhez hasonló vagány csaj mászkál a nyilvános vécék környékén baktériumokra és egyéb fertőzésekre vadászva, hogy saját testét ellenállóbbá tegye, és jobban bírja az extrém szexuális kihívásokat. Inkább csak a téma tálalása nem a megszokott glamouros, csajszis módon történik. Tehát egy rendkívül megosztó főszereplő egy szintén megosztó tabuként is kezelhető filmben. Éppen ezért Kockással összeszedtünk három-három dolgot, ami bennünket a legjobban megragadott a film kapcsán.

10385371_708266849218840_6259357448251695016_n.jpg

Kockás

  1. Egy aranyér a film főszereplője? Ne vicceljünk, ez már csak jó lehet! Annyi humor van a filmben, hogy a polgárpukkasztás ellenére is borzasztóan szórakoztató. Nem sok film képes egyszerre megnevettetni és undort kelteni a nézőben.
  2. Helen karaktere egyszerre taszító, és mégis nagyon szimpatikus. A higiéniai dolgai miatt persze megbotránkozik a néző, de szókimondásával pont arra világít rá, hogy mennyire kétszínű a világ.
  3. Jó néhány gusztustalan jelenet szerepel a filmben, de azok megvalósítása parádés, a lehető legszélesebb skálán válogattak a film adta lehetőségekből. Egészen meglepő, hogy egy független német film CGI (számítógépes animáció) technikát is bevet a néző lenyűgözése (vagy éppen elborzasztása) érdekében.

helen2.jpg

Leilaaa:

  1. A Készen állsz Helenre? nyitánya zseniális, leképezi az egész filmet, olyan kép, amelyet elsőre másnak hiszel (nyilván egy bizonyos testrésznek), majd kiderül, hogy bizony mindenkinek jó mocskos a fantáziája.
  2. A film címe magyar fordításban Nedves tájak. És valóban, zavarba ejtő, morbid szituációkból és kamerállásokból nincs hiány. Alapvetően életszerűen és naturalistán fogalmaz a film, néhol azonban a saját túlzásaiba kerül, és sokkhatást vált ki a nézőben, amit szeretünk.
  3. Helen mellett nem lehet elmenni szó nélkül, döbbenetesen furcsa (a szó pozitív értelmében) karakter, mintha a Věra Chytilová rendezte Százszorszépek (Sedmikrásky, 1966) két minden lében száz kanál lányának eltitkolt harmadik barátnője lenne.

Bár néhol gyomorforgató és fájdalmas, remek kis vígjáték. Emellett a nőiség új univerzumát nyitja meg, és mi örülünk annak, hogy most már ilyen is van! Azok a férfiak, akik pedig „mélyebben” szeretnének belelátni a nőnek a testével kialakított szimbiózisába, a film a másik nem felügyelete mellett ajánlott!

Június 5-én készüljetek Helenre!

7,5/10

Kockás és Leilaaa 

A bejegyzés trackback címe:

https://kinoglaz.blog.hu/api/trackback/id/tr246228263

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Deepblue Noir (törölt) 2014.06.03. 23:13:48

Emellett a nőiség új univerzumát nyitja meg"

?????

Leilaaa 2014.06.06. 12:27:50

@Deepblue Noir:
Nem tudom, hogy láttad-e a filmet, de úgy reprezentálta a nőt, ahogy ezt eddig még nem nagyon láthattuk.

Deepblue Noir (törölt) 2014.06.07. 15:06:27

@Leilaaa:

nem láttam, és nem is fogom. ha már aranyér, akkor a "dollár kanna szerelem" ide vonatkozó poénja, a nőiség ezen reprezentációját is inkább csak ajánlom más nézőknek, de magam megkímélem tőle:)
(a her-ben volt látható egy számomra is vonzó nőiség, de az még évtizedek vagy ki tudja mennyi idő kérdése, mire megvalósul...)
süti beállítások módosítása