Facebook-oldalunk

Kedvelj minket a Facebookon is! A cikkek mellett rövidebb híreinket és játékainkat is ott osztjuk meg, illetve filmes idézeteket, képeket is találhatsz!

Bloglovin'

Rovataink

">

Heti mozibemutatók

  • Mia Hansen-Love: Éden
  • John Edginton: Genesis: A siker útja
  • Simon Curtis: Hölgy aranyban
  • George Miller: Mad Max – A harag útja
  • Gillian Greene: Rekviem egy macskáért
  • Elizabeth Banks: Tökéletes hang 2.
  • Martin Provost: Violette

 

tovább »

Támogatónk

galaktika.jpg

Cornettozás a Toldiban (programajánló)

2013. október 11. 17:52 kockaes

A Cornetto-trilógia története 2004-ig, a Haláli hullák hajnaláig nyúlik vissza. Három derék brit férfi triumvirátusa hozta létre ezt a remek zombi-vígjátékot, nevezetesen Edgar Wright rendező és két hű színésze: Simon Pegg és Nick Frost (állandó producerként pedig említsük meg Nira Parkot is). Eltelt kilenc év és még két fergeteges komédiával örvendeztették meg a közönséget: a Vaskabátok (2007) „misztikus” rendőrsztorijával és a az idén bemutatásra került, The World's End robot-űrlényekkel tarkított kocsmatúrájával.

A trilógia valahol a Monty Python-hagyomány újraélése, csak éppen Wright képére formálva, modernizálva, „felturbózva”, ami leginkább a filmnyelvben tűnik ki: főleg videóklippekben használt montázs-technikák és rengeteg (és tökéletesen passzoló) zenei betét. De nem ez, ami a filmek után megragad a nézőkben, hanem Pegg és Frost párosainak elmélkedései egy jó pofa sör mellett.

És ami miatt eszünkbe jutottak ezek a filmek, az nem más, mint hogy október 20-dikán levetítik mind a három filmet a Toldi moziban délután 3 órától. (A jegy ára 2000 Ft, mely belépőt bizosít mind a három filmre és magába foglal egy Cornettot is.) Kiváló vasárnap délutáni matiné, arról nem is beszélve, hogy a The Word's End nem lelt hazai forgalmazóra, így ezen a vetítésen kívül nem kerül az itthoni mozikba. Szóval ne lustálkodjatok, irány a Toldi!

Az esemény facebook oldala:

https://www.facebook.com/events/428805893887571/431591776942316/?notif_t=plan_mall_activity

tumblr_muf7xfaWzV1qbibwjo1_1280.jpg

A filmekről kritikáink várhatóak.

 

Up to date:

Haláli hullák hajnala kritika

Vaskabátok kritika

A bejegyzés trackback címe:

https://kinoglaz.blog.hu/api/trackback/id/tr965563518

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása