Facebook-oldalunk

Kedvelj minket a Facebookon is! A cikkek mellett rövidebb híreinket és játékainkat is ott osztjuk meg, illetve filmes idézeteket, képeket is találhatsz!

Bloglovin'

Rovataink

">

Heti mozibemutatók

  • Mia Hansen-Love: Éden
  • John Edginton: Genesis: A siker útja
  • Simon Curtis: Hölgy aranyban
  • George Miller: Mad Max – A harag útja
  • Gillian Greene: Rekviem egy macskáért
  • Elizabeth Banks: Tökéletes hang 2.
  • Martin Provost: Violette

 

tovább »

Támogatónk

galaktika.jpg

Ez történt a héten – Filmes hírek (03.09–03.15)

2015. március 16. 14:51 RDorka

Hétfő (03.09)

A Simpson család társalkotója és egyben executive producere Sam Simon hosszú betegség után 59 éves korában elhunyt. Még halála előtt vagyonát jótékonysági szervezeteknek adományozta. A 9 Emmy-díjas producer neve mögött olyan sorozatok állnak, mint a Taxi (1978–1983), a Cheers (1982–1993) vagy a The Drew Carey Show (1998–2003). (Forrás)

Kedd (03.10)

A legújabb hírek szerint Tim Burton – aki jelenleg a Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekeit (Miss Peregrine's Home for Peculiar Children) forgatja – fogja rendezni Disney soron következő élőszereplős mesefeldolgozását, a Dumbót is. Igen, jól olvastátok, élőszereplős. Elvileg a film CGI és live action részeket vegyesen fog tartalmazni. (Forrás)

A pörgőrúgásról is híres Chuck Norris ezen a napon ünnepelte a 75. születésnapját. A sokoldalú harcművészen egyáltalán nem látszik meg a kor és a róla készült viccekben és mémekben minden bizonnyal örökké élni fog. A Hollywood Reporter összegyűjtötte a legjobbakat ez alkalomból.

Szerda (03.11)

Az HBO közzétette Kurt Cobainről szóló dokumentumfilmjének előzetesét. A Kurt Cobain: Montage of Heck (2015) homevideókon, fotókon, családtagokkal készített interjúkon és animált epizódokon keresztül mutatja be a Nirvana frontemberének tragikusan rövid életét. A filmet május 4-én fogja az HBO bemutatni Amerikában.

Csütörtök (03.12)

Még be sem mutatták a mozikban J.J. Abrams Star Wars: Az Ébredő Erő (Star Wars: Episode VII - The Force Awakens, 2015) című filmjét, de máris bejelentették a következő spin-offot, mely Gareth Edwards rendezésében önálló műként fog állni a Star Wars-univerzumban és a Rogue One címet kapta. Várhatóan 2016 decemberében mutatják majd be, ám ez nem minden, ugyanis 2017 májusára tervezik a sorozat folytatását is a VIII. résszel, melyet feltételezhetően Rian Johnson rendez majd. (Forrás)

Péntek (03.13)

Átadták a Balázs Béla-díjakat. Az idei díjazottak: Czakó Judit filmvágó; Kabay Barna rendező, producer; Köbli Norbert forgatókönyvíró; Petényi Katalin forgatókönyvíró, rendező, vágó. (Forrás)

Szombat (03.14.)

Már nézhető a Before I Wake különleges természetfeletti thriller előzetese. A Mike Flanagan által rendezett film Amerikában május 8-tól lesz megtekinthető.

Vasárnap (03.15.)

Reisz Gábor nyerte a legjobb rendezőnek járó díjat a VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan című filmért a Sofia International Film Festivalon. Gratulálunk neki! (Forrás)

A bejegyzés trackback címe:

https://kinoglaz.blog.hu/api/trackback/id/tr737275041

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása