Facebook-oldalunk

Kedvelj minket a Facebookon is! A cikkek mellett rövidebb híreinket és játékainkat is ott osztjuk meg, illetve filmes idézeteket, képeket is találhatsz!

Bloglovin'

Rovataink

">

Heti mozibemutatók

  • Mia Hansen-Love: Éden
  • John Edginton: Genesis: A siker útja
  • Simon Curtis: Hölgy aranyban
  • George Miller: Mad Max – A harag útja
  • Gillian Greene: Rekviem egy macskáért
  • Elizabeth Banks: Tökéletes hang 2.
  • Martin Provost: Violette

 

tovább »

Támogatónk

galaktika.jpg

2013-as sci-fi találkozó az Urániában – Irány a HungaroCon!

2013. november 14. 19:13 PanAma

Mi is az a HungaroCon?

A HungaroCon egy 1980 óta évenkénti megrendezésre kerülő országos sci-fi találkozó, melynek idén is Budapest, azon belül az Uránia Nemzeti Filmszínház ad otthont.

A HungaroCon-t első alkalommal 1980-ban szervezték, az európai SF találkozó, az EuroCon mintájára. A ’80-as évekre jellemző pezsgő sci-fi klubok és szubkulturális találkozók sikere miatt a HungaroCon is hamar befutott, azóta már hagyományossá vált rendezvény lett. Az indulás óta minden páros évben Budapesten, páratlanokban pedig egy vidéki nagyvárosban kerül rá sor, így járt már a fővároson kívül Salgótarjánban, Bölcskén és Gyulán is. A legnagyobb sikert az 1988-as évnek tulajdonítják a szervezők, amikor az eseménysorozat európai szinten került megszervezésre (EuroCon).

Idén, 2013-ban ismét Budapest a helyszín. A HungaroCon november 17-én (vasárnap), reggel 10:00 és este 22:00 között lesz az Urániában.

155206.jpg

Program:

A reggel 10 órakor induló eseménysorozat helyileg az Uránia Díszteremében lesz, az egész napos program három, jelenleg is mozikban futó sci-fi film vetítésére van felfűzve. Így a lelkes érdeklődők megtekinthetik a Végjátékot, a Gravitációt (3D), illetve a Thor: Sötét világot (3D). A filmek között előadások hangzanak el, olyan izgalmas témákban, mint a Star Trek mitológia, vagy a Sci-Fi Dizájn Center, amely a különböző, műfajhoz tartozó sorozatok ajándéktárgy-gyártását mutatja be, helyenként röhejes, vagy kínos termékekkel. Remélhetőleg előkerül néhány rohamosztagos páncél és Avatar copf. (részletes program: http://hungarocon.hu/)

Az előadásokon és filmvetítéseken kívül a tudományos-fantasztikus zsáner alkotói és kedvelői ezen a napon beszélgetéseken vehetnek részt, kiállításokat tekinthetnek meg, valamint a HungaroCon-on bemutatkoznak kiadók és kiadványok is. Ráadásul idén több díjkiosztásnak is otthont ad a rendezvény: átadják a Zsoldos Péter díjat, kihirdetik a Preyer Hugó emlékére rendezett novellapályázat nyerteseit és ez alkalommal osztják ki a legjobb sci-fi fordítónak ítélt Trethon-gyűrűt is.

Az egész napos belépő ára 1000 Ft, mely a filmekre nem, csak az egyéb rendezvényekre nyújt belépési lehetőséget, a filmek jegyárai egyenként 1150 Ft. A belépők mellé ingyen Galaktika magazin és könyvvásárlási kedvezmény is jár! A jegyeket elővételben és a rendezvény napján is lehet vásárolni a helyszínen, illetve az interneten a Port.hu oldalán.


HungaroCon:

2013.11.17. vasárnap 10:00-22:00
Uránia Nemzeti Filmszínház
1088 Budapest, Rákóczi út 21.

PanAma

A bejegyzés trackback címe:

https://kinoglaz.blog.hu/api/trackback/id/tr725633952

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása