Facebook-oldalunk

Kedvelj minket a Facebookon is! A cikkek mellett rövidebb híreinket és játékainkat is ott osztjuk meg, illetve filmes idézeteket, képeket is találhatsz!

Bloglovin'

Rovataink

">

Heti mozibemutatók

  • Mia Hansen-Love: Éden
  • John Edginton: Genesis: A siker útja
  • Simon Curtis: Hölgy aranyban
  • George Miller: Mad Max – A harag útja
  • Gillian Greene: Rekviem egy macskáért
  • Elizabeth Banks: Tökéletes hang 2.
  • Martin Provost: Violette

 

tovább »

Támogatónk

galaktika.jpg

Friss husik

2014. március 23. 17:11 PanAma

Idén, március 27–30. között, a Toldi moziban ismét megrendezik a Friss Hús fesztivált, melyen a rövidfilmek iránt érdeklődő lelkes közönség 66 alkotást tekinthet meg, nemcsak hazai, hanem külföldi alkotók „kameratollából” is. A filmfesztivál kitűzött célja, hogy méltó bemutatkozási lehetőséget kínáljon a hazai filmes tehetségeknek, és megismertesse munkáikat a szélesebb közönséggel, ezen túl pedig a külföldi rövidfilmes trendekbe is bepillantást engedjen.

Friss_Hus_fb.JPG

A Friss Hús fesztivál 2013 tavaszán „debütált”, mint az egyetlen olyan budapesti esemény, amely a hazai rövidfilmes termést mutatja be, összegyűjtve a filmrajongókat és a filmszakma szereplőit. A tavalyi szemlére – amely összesen öt magyar filmes blokkból állt – megközelítőleg kétezer néző érkezett. Így a 2013-as filmfesztivált a nagy érdeklődésre való tekintettel a pótvetítések is követték.

2014-től nemzetközi versenyprogrammal egészül ki a rendezvény: a sokszínű rövidfilmes összeállításba olyan országokból érkeztek alkotások, mint Thaiföld, Kína, Spanyolország, USA, illetve Irán. Ennek köszönhetően a nemzetközi szekció olyan műveket is bemutathat, amelyek sikeresen szerepeltek más nemzetközi fesztiválokon (Sundance, Berlinale Shorts, Clermont-Ferrand).

A fesztiválon a párhuzamosan futó magyar és nemzetközi programba beválogatott filmek listája a Daazo blogján már olvasható. Új alkotással jelentkezik többek között Kerékgyártó Yvonne, Szirmai Márton, Szabó Simon, Kárpáti György Mór, Felméri Cecília, Fabricius Gábor, illetve a tavalyi Friss Húson is sikeresen szereplő Grosan Cristina. Két Berlinálét megjárt rövidfilm is szerepel a fesztivál programjában: Bucsi Réka animációja, a Symphony Nr. 42 és Ferge Roland El című filmje.

A Friss Hús Budapest zsűritagjai az utolsó napon hirdetik ki a hazai és a nemzetközi versenyprogram győztesét.

Zsűri:

Domenico La Porta, a Cineuropa főszerkesztője
Matthieu Darras, a Nisi Masa alapítója és a TorinoFilmLab projektvezetője
Katarzyna Klimkiewicz lengyel filmrendező
Bitter Brúnó kommunikációs szakember, szociológus

Friss Hús fesztivál
2014. március. 27–30.
Toldi mozi, Bajcsy-Zsilinszky út 36-38.

PanAma

A bejegyzés trackback címe:

https://kinoglaz.blog.hu/api/trackback/id/tr235859968

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása