Facebook-oldalunk

Kedvelj minket a Facebookon is! A cikkek mellett rövidebb híreinket és játékainkat is ott osztjuk meg, illetve filmes idézeteket, képeket is találhatsz!

Bloglovin'

Rovataink

">

Heti mozibemutatók

  • Mia Hansen-Love: Éden
  • John Edginton: Genesis: A siker útja
  • Simon Curtis: Hölgy aranyban
  • George Miller: Mad Max – A harag útja
  • Gillian Greene: Rekviem egy macskáért
  • Elizabeth Banks: Tökéletes hang 2.
  • Martin Provost: Violette

 

tovább »

Támogatónk

galaktika.jpg

Chase doki még mindig képernyőn – Lángoló Chicago

2015. január 18. 16:59 RDorka

Ki ne emlékezne Dr. House-t (Hugh Laurie) kiskutyaként követő Chase doktorra (Jesse Spencer). Lányok ezrei csorgatták nyálukat a szőke titánra és csalódottan kapcsolták ki a televíziót, amikor véget ért a sorozat. Azonban a rajongók nagy örömére Jesse Spencer nem tétlenkedett sokáig, rögtön elfogadta egy tűzoltó szerepét a 2012-ben indult Lángoló Chicago (Chicago Fire) című sorozatban. 

chicago-fire-cast.jpg

A jelenleg 3. évadját jegyző sorozat az 51-es tűzoltóállomás mindennapjaiba enged bepillantást. A részeket feszült dráma és sűrű akciószekvenciák jellemzik. Persze, ahogy a többi hasonló kaliberű sorozatból, ebből sem hiányozhatnak a szappanoperaszerű magánéleti problémák, ám mindezeket kellően kiegyensúlyozzák a városi katasztrófák. Bizony ezekből sincs hiány, nem telik el úgy rész, hogy ne lenne minimum egy autóbaleset és több tűzeset. A karaktereket sem féltik az alkotók, már a legelső részben egy tűzoltó halálával nyitunk, amely nem az utolsó ilyen esemény lesz.

A remek téma mellett a sorozat képi világa is kitűnő: az eseményeknek dokufilmes ízt adnak a kézi kamerás felvételek, a durva akciójelenetek izgalomfaktorát pedig növelik az extrém kameramozgások. Az akciójelenetek nagy erénye még a többi sorozattal ellentétben, hogy itt a színészek nem rohannak vaktában be az égő épültbe. Az oltás előtt ellenőrzik a területet, kikapcsolják az áramot és rengeteg hasonló dolgot megtesznek, amit a való életben is szokás. Ezek az apróságok is a realizmust és a könnyebb azonosulást kívánják elősegíteni.

chicago_fire_-_episode_2_20_-_a_dark_day_-_promotional_photos_8_.jpg

Külön érdeme a sorozatnak, hogy a lakosság széles rétege reprezentálva van benne, nem csak fehérek és afro-amerikaiak, de a különböző kisebbségekhez tartozó tűzoltók is megjelennek a képernyőn, sőt az egyik mentős lány leszbikus. De ettől még nem lesznek a karakterek sztereotipikusak, mindannyian nagyon változatosak és magánéletükben teljesen hétköznapi problémákkal küzdenek, ezáltal nagyon könnyű velük az azonosulás. 

Arra sem kellett sokat várni, hogy a történetbe bekapcsolódjanak a rendőrök. A sorozat sikerének hála a 2. évad közepétől kezdve elindították a sorozat Bűnös Chicago (Chicago P.D.) című spin-offját, amely a rendőri oldal korruptabb feléről közelíti meg az azonos várost, ám itt sem minden az, aminek látszik. A két sorozat egymást követő napokon van és sokszor, amit az egyikben elkezdenek, azt a másikban fejezik be. Emiatt különösen ajánlott a kettőt együtt nézni.

chicago-pd21.jpg

Összességében, aki szereti a Vészhelyzethez (E.R., 1994-2009) és a Harmadik Műszakhoz (Third Watch, 1999-2005) hasonló sorozatokat, az imádni fogja ezeket is. Igazi friss vér az elnyúzott katasztrófa-szériák világában.

A bejegyzés trackback címe:

https://kinoglaz.blog.hu/api/trackback/id/tr197085997

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

The Drunken Master (a.k.a. Eltiron) 2015.01.19. 18:00:39

Kösz az ajánlást, bepróbálom. Chase volt a kedvenc figurám a House-ban, pedig nem vagyok nyálcsorgató tinilány :)
süti beállítások módosítása