Facebook-oldalunk

Kedvelj minket a Facebookon is! A cikkek mellett rövidebb híreinket és játékainkat is ott osztjuk meg, illetve filmes idézeteket, képeket is találhatsz!

Bloglovin'

Rovataink

">

Heti mozibemutatók

  • Mia Hansen-Love: Éden
  • John Edginton: Genesis: A siker útja
  • Simon Curtis: Hölgy aranyban
  • George Miller: Mad Max – A harag útja
  • Gillian Greene: Rekviem egy macskáért
  • Elizabeth Banks: Tökéletes hang 2.
  • Martin Provost: Violette

 

tovább »

Támogatónk

galaktika.jpg

Király sorozatok! – Szerkesztőségi top 3

2015. február 5. 13:07 RDorka

Ki ne imádná a sorozatokat? Fáradtan meló után sokkal jobban csúszik az étel, ha épp kedvenc sorozatainkat nézzük közben. Általában megbízhatunk bennük, minden héten türelmesen várnak minket a tévében, és amikor a sokadik évad után szomorú búcsút veszünk tőlük, akkor is örök nyomot hagynak bennünk. Következő listánkon szerzőink örök kedvenceit láthatjátok.

z_nation_title.png

RDorka:

Vészhelyzet (E.R.): Tegye fel a kezét az, aki még egy részt sem látott belőle? Szerintem nincs olyan korombeli lány, aki kislányként ne álmodozott volna Carter vagy épp Kovac dokiról. Ha jött a Vészhelyzet, akkor az egész család egy emberként ült le a képernyő elé és együtt izgultuk végig a chicagói orvosok mindennapjait. Miközben szókincsünk az elengedhetetlen tachycardia és defibrillátor szavakkal bővült.

Dr. Csont (Bones): Igazi felüdülést hozott a Helyszínelők végeláthatatlan eposzaiba ez az új bűnügyi sorozat. Az itt megtalált hullák már jócskán oszlanak (ebéd mellé nem ajánlott!), de hőseinket ez sem rettenti meg. Az eleinte komikusan antiszociális és néha idegesítő főhősnő, rendkívül gyorsan a szívünkbe lopja magát és tűkön ülve izgulunk, hogy a sok hulla mellett Booth detektívre is maradjon ideje.

Z Nation: Ki ne imádná a zombis sorozatokat? A The Walking Dead sikerén felbuzdulva az Asylum megalkotta ezt a rendkívül friss poénokat nem mellőző apokaliptikus csodát. Ebben van minden, amit a TWD nem mer megjátszani, mindezt sírva röhögős fekete poénokkal teletűzdelve. Aki valami újdonságra vágyik a Grimesék családi melodrámája után, mindenképp próbálja ezt ki, a szórakoztatás garantált.

breakingbad.jpg

sunray:

Csajok (Girls): Kevés sorozat létezik, mely annyit merítene a valóságból, mint a Girls. A rendező-főszereplő Lena Dunham terápiás jelleggel saját életét is feldolgozza az alkotásban, így még életszagúbb szituációkban mutatva be az Y generáció boldogulását. Olyan univerzális problémákkal szembesülünk, melyekkel a világ minden táján találkoznak a mai huszonévesek. És persze ha csajok... akkor a cicaharc sem maradhat el.

Jóbarátok (Friends): Örök klasszikus, bármikor újranézős, az a sorozat, ami soha nem okozott csalódást. A karakterek rokonszenvesek és „többrétegűek”, a poénok ma is megállják a helyüket. A Jóbarátok még azon szitkomok egyike, ahol a karakterek ismerete elengedhetetlen, mivel rengeteg belsős poén hangzik el. Így nem csoda, hogy aki egyszer elkezdte nézni, már-már családtagként tekintett a szereplőkre. Én még mindig reménykedek a filmváltozatban…

Totál szívás (Breaking Bad): Csak e poszt írása közben szembesültem a magyar címmel (ki hívja így?)... nos, a sorozat színvonala jóval felülmúlja a fordításét. Tanár és volt tanítvány ámokfutásait követhetjük nyomon, hihetetlen magasságokba és mélységekbe száll a történet a metamfetamin által. Az utóbbi évek legeredetibb és legzseniálisabb alkotása, ráadásul még egy kicsit a kémiát is megszerettük általa.

620e0058e5a2df50eb1934d781ad0514.jpg

bM:

Róma (Rome): Ha nem is tökéletes az HBO 2005 és 2007 között két évadot megélt, az ókori Rómában játszódó sorozata, ez a klasszikus bizony olyan drámáknak ágyazott meg, mint a Tudorok, a Borgiák, a Vikingek, sőt maga a Trónok harca. Engem bizony Julius Caesar két hű katonájának története rántott be igazán a sorozatok világába, akik a leendő diktátor galliai hadjárataitól Antonius és Kleopátra haláláig végigbotladoztak a történelem nagy eseményein. (Kis mellékvágányként azért említtessék meg a Carnivàle is, az HBO másik nagyszerű sorozata, amely pedig sok szempontból a Rómának nyitott utat.)

Balfékek (Community): Idén lép hatodik évadjába a popkult utalásoktól hemzsegő és tömény metahumorral operáló kritikuskedvenc szitkom. A történet központjában egy főiskolai tanulócsoport áll, de mint az ilyen sorozatoknál lenni szokott, a történet csak másodlagos a humor mellett. Persze az önreflexív, az egész iparágat kifigurázó metahumor nem való mindenkinek, így a Community elég hányattatott sorsot tudhat magáénak, s a következő évad már nem is tévében, hanem a Yahoo!-n érkezik websorozatként. Alapvetően nem vagyok szitkomrajongó, gyakorlatilag a Community mellett a Happy Endingsnek sikerült csak az a bravúr, hogy helyet nyerjen az örök kedvenceim közt.

Hosszú motorozás/Motoros kalandok (Long Way Round): Két jó barát, mindketten színészek, Ewan McGregor és Charley Boorman közel tizenegy éve úgy döntöttek, körbemotorozzák a Földet Londontól New Yorkig, és ha már egyszer az egyikük úgyis világsztár a Star Warsnak köszönhetően, visznek magukkal pár operatőrt és producert, és az egészből tévésorozatot is csinálnak. Milyen jól tették: a sorozatnak nincs nagy tanulsága vagy kiemelkedő művészi jelentősége, még csak tanítani sem akar; semmi másról nincs szó, mint két barát (többnyire) jókedvű útifilmjéről. Az utat annyira élvezte a két színész és a közönség is, hogy a sorozatot egy újabb motorozás követte pár évvel később Skóciától Fokvárosig, amely a Long Way Down címet kapta.

game-of-thrones.jpg

Wancass: 

Ki vagy, doki? (Doctor Who): Az angol sorozatok zászlóshajója, az eredeti Ki vagy, doki? 26 évig futott a BBC-n és 695 részt élt meg, tehát minden idők egyik legsikeresebb sorozatának mondható. Ez a megkopott látvány miatt persze már csak erős nosztalgiával élvezhető, de a 2005-ös reboot szerintem évek óta a legjobb sci-fi széria a képernyőkön. Az időutazó humanoid alien (Időúr) kalandjai rengeteg elgondolkodtató történettel, akcióval, agyzsibbasztó átívelő szálakkal, és néha csipetnyi horrorral kényezteti az igazi sci-fik szerelmeseit. A szereplők végig zseniálisak, de a történet akkor indult be igazán, amikor a Sherlockot is író Steven Moffat átvette a sorozat irányítását.

Trónok harca (Game of Thrones): Kicsit közhelynek hangzik, de a Trónok harca tényleg az egyik legjobb dolog, ami mostanában a tévében megy. (Fantasy fanoknak mindenképpen.) George R. R. Martin végtelen története számomra sorozat formájában sokszor még jobban élvezhető, mint könyvben, mert itt a felesleget szépen lenyesték róla az alkotók (persze Martinnal együttműködve), és így nem kell több száz oldat felesleges mellékszereplőkre fecsérelni, marad a tömény hatalmi drámázás és epikus csaták, a sárkányokkal és jégzombikkal megfűszerezett középkori világban, Westeroson.

Páran párban (Coupling): A Coupling a Jóbarátokhoz nagyon hasonló felállással dolgozó szitkom (három férfi, három nő, barátok, és sokat kavarnak egymással). Amivel ez mégis több, az a forgatókönyv, melyet a Doctor Who-nál említett Moffat jegyez. A sorozat bővelkedik több szemszögből bemutatott szituációkkal, elmebeteg elméletekkel, és abszurdnál abszurdabb poénokkal, melyek azért nem vesztettek a színvonalukból, mert a harmadik évad végéig összesen 22 epizód készült. Ez kb. annyi, mint egy átlagos amerikai szitkomból egy évad, és emiatt nincsenek töltelékrészek és üresjáratok, csak tömény humor. 

0000.jpeg

Leilaaa:

A szökés (Prison Break): Michael Scofield 2005-ben új példaképpé vált, olyasmivé, mint egykoron MacGyver (1985). Lenyűgöző találékonyság, „ki gondolta volna?” típusú ötletek és persze, ami nagyon fontos, hogy az erkölcs is a helyén van. A sorozatok lényege, hogy addig húzzák, ameddig még van benne potenciál. A szökés első évada után erőltetettnek hatott a folytatás gondolata (hiszen már kiszabadultak a börtönből, mi lesz most?), de a sorozat írója, Paul Scheurig úgy tudott még három évadot ráhúzni, hogy csak nagyon kicsit csorbult az élvezeti érték, a motiváció végig a szemünk előtt volt, és a kalandok továbbra is arra kényszerítettek, hogy izgulva üljek fel az ágyból. Én bármikor újranézném (és tervezem is).

A mentalista (The Mentalist): Hiába láttam Simon Bakert más szerepekben, egyszerűen az ő esete, amikor a karakter tökéletesen megtalálja a színészt, szóval nekem mindig ő lesz Patrick Jane. Bravúros, agymozgatós nyomozás vígjáték köntösben, két szóval: szuper kombináció. De a legszebb az egészben, hogy a főhős motivációja szépen húzódik végig az évadokon, ha szükséges előbukkan, ha pedig éppen az kell, a Red Johnnal való macska-egér játék háttérbe szorul, tehát a harmónia mindvégig meg van. Tipikus rákattanós sorozat a legjavából!

Rex felügyelő (Kommissar Rex): 1994-ben valószínűleg minden második németjuhász-kölyköt Rexnek neveztek el a gazdái, és nem véletlenül. Tobias Moretti is roppant szerethetővé vált a maga szériáiban, de Rex volt az igazi sztár, akit két kutyus is alakíthatott. Nem kimondottan családi sorozat, mégis több generáció kedvence volt, még ha nem is nézték végig mind a 16 évadot. Krimi, akció, vígjáték, és mindezt egy hős kutyának köszönhetjük. A főcímzenére emlékeztek még?

f7433f5e99d85f73a9abed1eebda4424.jpg

Szamár:

Oz: Ha börtönsorozat, akkor Oz. Ha társadalomkritika, akkor Oz. Ha úgy akarunk szórakozni, hogy közben az agyunkat is használjuk, akkor Oz. Az 1997-ben indult széria volt a minőségi sorozatgyártás elindítója, az amely rögtön a képzeletbeli tévés trónra emelte az HBO-t, ahonnan a mai napig nem sikerült senkinek letaszítania a csatornát. A legdurvább a sorozatban, hogy semmit nem öregedett: közel húsz év után is ugyanolyan releváns, szóval pótolni ér és ajánlott.

Törtetők (Entourage): Insider sorozat Hollywoodról öt fiktív karakter szemén keresztül. Amellett, hogy baromi szórakoztató, erőssége, hogy tele van sztárokkal, akik magukat alakítják. Egyébként pont aktuális, mert idén jön belőle mozifilm, úgyhogy érdemes ledarálni a nyolc évadot. Elszántaknak akár egy hosszú hétvége alatt sikerülhet (kevés vécészünettel), mivel csak félórás epizódok vannak.

Félig üres (Curb Your Enthusiasm): Gyerekkoromban a Kenan & Kel volt a legfrusztrálóbb sorozat, hogy ez a két szerencsétlen mindig egyre nagyobb problémát okozott saját magának. A Félig üres pont ilyen: főszereplője az idősödő író, Larry David, aki magát alakítja fiktív szituációkban, ahogy az antiszociális személyisége folyamatosan fokozódó konfliktushelyzetekbe keveri. Akárcsak a Törtetőkben, itt is vannak magukat alakító sztárvendégszereplők, bár ez inkább a tévés, mintsem a mozis világban játszódik (Larry David a Seinfeld írója volt).

Nektek mik a kedvenceitek?

A bejegyzés trackback címe:

https://kinoglaz.blog.hu/api/trackback/id/tr157086115

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

protézisesh 2015.02.06. 12:14:05

Bones, House MD, illetve most kaptam rá a Homeland-re, de naggyon durván.

McGregor & Borman tök jó, de én nem hívnám sorozatnak, ennyi erővel akkor Nigella is sorozat? Ha viszont tényleg sorozatnak vesszük, akkor alap a Top Gear.

RDorka 2015.02.06. 12:19:13

@protézisesh: Teljesen jól gondolod. Ha ragaszkodunk a sorozat (series) általános definíciójához, akkor valóban a Nigella is annak számít.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2015.02.06. 12:56:05

hát érdekes listák az biztos.
A szerzők nem sok sorit néznek jól sejtem?

RDorka 2015.02.06. 13:04:47

@doggfather: Mi számít soknak? :D

Én jelenleg a Titkok könyvtárát, a CSI-t, a Grace klinikát, a Chicago Fire-t, A Chicago PD-t, a Walking Dead-et, a Trónok harcát, a Saving Hope-ot, a Night Shift-et és a Once Upon a Time-ot nézem az általam fent említett 3-on kívül. De ezek csak a jelenleg futók, még nézek párat, amit befejeztek, nem folytattak stb. Illetve van egy csomó amit már befejeztem. A fenti 3 azok, amik mély nyomot hagytak bennem, valamilyen emlékem kötődik hozzájuk.

Neked van kedvenc listád? Miket nézel mostanában?

SzamárCsacsi · http://kinoglaz.blog.hu/ 2015.02.06. 13:11:38

@doggfather: én 5-6 évvel ezelőtt több mint 50 sorozatot követtem egyszerre, de az igaz, hogy a maiakkal nem vagyok túlságosan képben. azóta átálltam a filmekre. újak közül a True Detective és a Fargo van meg csak. :)

Mazlee 2015.02.06. 13:31:07

aki 10 sorozatot néz az 1et se néz...

sunray 2015.02.06. 13:31:57

@doggfather: valóban azokat igyekeztünk kiemelni, amelyek akár "örök klasszikusok" is lehetnek számunkra, mert imádjuk őket úgy, ahogy vannak, de ez nem jelenti azt, hogy nem nézünk más sorozatokat. Én pl. imádom a sitcom-okat és a HIMYM-t is szeretem annyira, mint a Jóbarátokat, de az előbbit eredetibbnek gondolom, ezért az emelkedett a piedesztál csúcsára. Mivel csak 3-at emelhettünk ki, mérlegelni kellett. Emellett mindannyiunknál temérdek sorozat van még terítéken, csak kevés ez a 24 óra...

Aha, persze 2015.02.06. 13:39:43

1. Sírhant művek
2. Deadwood
3. Dexter
4. Reklámőrültek
5. Ments meg
6. Gengszter korzó
7. Totál szívás
8. True detective
9. Fargo
10.Maffiózók

A vígjátékokat nem tettem bele, így is számtalan jó sorozatot hagytam ki.

bM 2015.02.06. 13:44:36

@doggfather: Én nézek egyet-kettőt. Ha csak azt vesszük, amiből lesz jövő héten rész, szinten vagyok vele, szkriptelt és amerikai (magyart, britet és ausztrált szoktam még sokat, meg főleg sok nem szkripteltet), akkor Brooklyn Nine-Nine, Shameless, Girls, Looking, The Flash, Agent Carter, Sirens, Arrow, Empire, Scandal, HTGAWM, Banshee. Persze ez csak egy nagyon kis szelete annak, amit követek.

DoYouReallyWantMe (törölt) 2015.02.06. 13:49:50

Workaholics, Modern Family, Californication, Archer (bár az rajz), Big Bang Theory

dello 2015.02.06. 14:09:34

Banshee, Revenge, Suits, The Good Wife, Castle, Csajok, Justified, és már nagyon várom Ray Donovant!

Mortanius 2015.02.06. 14:09:37

A dobogósok nálam: Twin Peaks, Breaking Bad, Sons of Anarchy

A következő kupacban pedig ilyenek lennének mint: Fargo, True Detective, Game of Thrones.

DoYouReallyWantMe (törölt) 2015.02.06. 14:09:39

The 100, Shameless

János F. Fazakas · https://www.facebook.com/janiszerint 2015.02.06. 14:53:38

Hát nekem a posztból és a kommentekből is kimaradt jó pár klasszikus. Teljesség igénye nélkül kedvencek: The Wire(méltánytalanul alulértékelt itthon talán mert még a nagy sorozatláz előttről való), Homeland(Claire Denes zseniális), House of cards(Kevin Spacey brillírozik a szerepben), Maffiózók (műfajteremtő klasszikus), Fargo(Coen fivérek mestermunkája), True Detective(Nem is feltétlen a színészi játék vagy a forgatókönyv miatt hanem mert annyira jól van fényképezve, zenésítve hogy szinte magába szippant), Californication(Ezt hogy lehet kihagyni?), A posztban szereplők közül Szerintem a Vikings, a Törtetők és a Trónok harca értékelhető a többit nem igazán ajánlanám annak aki most szeretné megszeretni a sorozatnézést... Inkább ha már nincs mit nézni. :D

R/T 2015.02.06. 14:53:48

A Sons of Anarchy-ről mondjátok már valami bővebbet. Az első részt láttam, de nekem ezek a motorosok túl érzelgősnek és meglepően családcentrikusnak tűntek.

bene77 2015.02.06. 14:53:51

Banshee 1. évada mindent ver.

dancegirl26 2015.02.06. 14:53:55

The Middle - A semmi közepén. Egy kedvenc, ami még mindig forgatva van :)

paráznabillegető 2015.02.06. 14:53:58

hát már senki sem nézi a supernaturalt?
a sherlockot sem írta senki?
amúgy jó még a copper (sajnos a rómához hasonlóan csak két évados), a turn: washington's spies, és az asszony nagyon kampázza a grimmet is.

SzamárCsacsi · http://kinoglaz.blog.hu/ 2015.02.06. 15:13:23

@R/T: Az első pár évad szerintem nem volt rossz, de valahol a 3-4. táján egyre nagyobb marhaság lett, én akkortájt hagytam abba.

@János F. Fazakas: Nehéz hármat választani, de nálam is ott volt holtversenyben még a The Wire, a Rescue Me, a The Shield, az It's Always Sunny in Philadelphia, viszont inkább a kevésbé ismerteket írtam. :)

@paráznabillegető: Én néztem sokáig a Supernaturalt. Annyira nem nyűgözött le, de szórakoztató sorozat. Az angyalos évadoktól viszont már kevésbé kedveltem. De pl. a Groundhog Day-szerű epizód mai napig egyik kedvenc. :D

billy reed 2015.02.06. 15:19:20

@doggfather: Szerintem jól sejted.

Elég mainstream sorozatok ezek, persze nem azt mondom, hogy nincs közöttük jó, maga is láttam párat, a Róma pl. minden idők egyik legjobbja, az biztos.
De azért lehetne mélyebbre is ásni az előttem szólók sok kiváló művet említettek, plusz még pár régebbi és újabb /pl. The Affair, The Wire - A drót, Luther, Person of Interest-A célszemély, Forbrydelsen-Egy gyilkos ügy, A híd-Bron/Broen, Black Sails, Spartacus, Galavant, Life on Mars, Utopia, The Blacklist, Torchwood, Veronica Mars, Outlander, Southland, Supernatural, Wallander, Damages, Life, Merlin ésatöbbi/.

gizmo26666 2015.02.06. 16:17:07

És Jack Bauer elvtársat már meg sem akarják gyilkolni?
Az egyetlen ember, aki keményebb, mint Chuck Norris

www.youtube.com/watch?v=dIWny_HBPmU

gizmo26666 2015.02.06. 16:17:13

@billy reed:
2 hete jöttem rá, hogy van Luther.... úúú

pingwin · http://pingwin.blog.hu 2015.02.06. 16:44:48

mentalsta és dr csont mellé bvefért volna nyugodtan derrick is

gizmo26666 2015.02.06. 19:38:11

@pingwin: meg Columbo, és Monk, a flúgos nyomozó :-))))

Wancass 2015.02.06. 19:49:45

Na még pár, hátha olvassa még valaki:
Viccesek: Futurama, South Park, American Dad (+Family Guy első pár évad), Robot Chicken (Star Wars paródia zseniális) és persze a jelenleg futó legjobb rajzolt: Archer. A nem rajzoltak közül a Californication, Scrubs Weeds, Spaced.
Sci-fi/Fantasy: Town called Eureka, a fent említett Torchwood (Doctor Who fanoknak ajánlott), Supernatural 5. évadig mindenképpen utána meg úgyis ragad aki addig nézte, Battlestar Galactica, Firefly (miéééért lett vége?), Fringe.
Akció (részben történelmi):Vikings, Spartacus első és 0. évad, Srike Back (főleg hogy elég sok budapesti része van és amúgy nagyon jó kis akció).
Egyéb: True Detective nagyon behúzós, fent említett Broen (Híd) hasonlóképpen, Dexter, Sopranos, Sons of Anarchy (kivéve utolsó sorozat, mert az marha idegesítő...)
Még maradt pár a top50-es listámon, de egyelőre ennyi elég:))

SzamárCsacsi · http://kinoglaz.blog.hu/ 2015.02.06. 21:23:48

@Wancass: Egyik szerzőnk volt is statiszta a Strike Backben (nem én :D)

Wancass 2015.02.06. 21:37:52

Kíváncsi lennék ki volt:) Amúgy sok magyar színésszel is forgattak: Kamarás Iván pl orosz ügynök volt benne, Fenyő Iván meg egy cseh kém, ha jól emlékszem, és egész jól nyomták.
Kicsit kellemetlen volt, amikor hetekig nem lehetett átmenni a szabadság téren a forgatás miatt, de utána kárpótolt, amikor a TV székházat műveleti központtá átalakítva láttam viszont a sorozatban (ráadásul fel is robbantották).
Szóval amúgy is jó sorozat, de magyaroknak meg külön csemege...

The Man Who Laughs · http://trashneveles.blog.hu/ 2015.02.07. 10:56:01

Örülök, hogy bekerült az Oz az összeállításba, ami egy méltatlanul alul értékelt sorozat. Az HBO(amúgy is magas színvonalú) sorozatainak a legjobbjai közé tartozik, még is alig ismerik. Messze megelőzte a korát.

Amit én még ajánlanék és nem említettek a kommentek sem, az a Peaky Blinders: Angol gengszter sorozat, ami az I. Vh utáni Birmingham illegális fogadóirodáinak (és a címbéli banda, a beretvás ellenzősök) világába visz el. A z a Steven Knight készítette aki a Gyilkos ígéretek forgatókönyvét írta. Olyan színészek játszanak benne, mint Cillian Murphy, Sam Neil és Tom Hardy. És, ha még ez sem lenne elég olyan erős atmoszférája van ami kevés sorozatnak (talán csak - a szintén ajánlott - Hannibál kellhet versenyre vele e-téren), a fényképezés egész egyszerűen gyönyörű. Az is nagyon érdekes, hogy többségében modern (pl.: Nick cave, White Stripes) zene szól benne, amitől valóban igazán egyedi lesz a hangulata.

Sokan mondják, hogy az angol Gengszterkorzó (botrányos, hogy elkaszálták, pedig rengeteg potenciál lett volna még ebben) és bár én nem szeretem ezeket a "valaminek a valakije" jelzőket, kétségtelenül hozza az HBO gengsztereposzának a szintjét. Eddig 2 rövid évad ment le és ősszel jön a harmadik.

gizmo26666 2015.02.07. 10:56:18

Ha már a 30 körüli csajok által 100-szor látott Jóbarátok is bejkerüólt a listába, akkor be lehetett volna rakni a The Big Bang Theory-t is. Mivel a jobb részekben a poénok fele angol szóvicc, ezért az összecsapott magyar szinkronos verzió kerültendő.

gizmo26666 2015.02.07. 11:24:12

Negatívumok a felsoroltakról:
A True Detective vége elég gagyi és sablonos
A Dexter 7. és 8. évada erőltetett, a vége pedig kiábrándító
A Lost-ban felháborító mennyiségű lezáratlan szál és meg nem magyarázott esemény van, a vége pedig borzalmasan gagyi. A Prison Break-ről ugyanez mondható el.
A Weeds-et a 7. évad utolsó részével kell lezártnak tekinteni, mert a 8. évad mér nagyon gagyi.
A Family Guy csak az amerikaiak értelmi szintjén vicces.
A Shield-ben nagyon szép, és nagyon tehetségtelen színészek játszanak, a történet pedig néhol elég gyerekes. Akkor már inkább a Marvel's Agent Carter
A Fargo nem rossz, de azért nem éri el a film színvonalát, főleg a színészek miatt (kivéve Billy Bob-ot)
A Dr. Who egy nerd sorozat. Felnőtteknek gagyi, gyerekeknek ilyesztő.
Californication: Arről szól, hogy Mulder ügynök folyton összeveszik a feleségével, és önutálatában megdug minden szembe jövő, szilikonmellű nőt, aztán csodálkozik, hogy megiont dobja az asszony. Mikor a 3. évadban elment irodalmat tanítani az egyetemre, és csillogó szemű diáklányok fi9gyelték a szavait, akkor hagytam abba, mert tudtam a történetet.

gizmo26666 2015.02.07. 11:24:32

És hol van a House of Cards?

gizmo26666 2015.02.07. 11:24:33

@The Man Who Laughs:
A Gengszterkorzó jó volt, de szerintem pont elég volt belőle 5 évad, mert ellaposodott volna.
Ugyanez igaz a Hannibálra is. A 2. évad már kezdett egyre unalmasabb és kiszámíthatóbb lenni, egyszerűen azért, mert ebben a történetben már nincs több mondanivaló, a karaktereket pedig már eléggé kiismertük, hogy tudjuk a következő lépésüket. Gillian Andersont (az pszichopata pszichológus pszichológusát !!!!)is azért kellett berakni a sorozatba, mert valamivel már fel kellett dobniuk a sztorit.
És ez meglátszott a nézettségen is, ezért az NBC úgy döntött, a most következő 3. évaddal lezárják a történetet.

gizmo26666 2015.02.07. 11:24:35

@The Man Who Laughs: Ja bocs, te az 'angol' gengszerkorzóról írtál.

gizmo26666 2015.02.07. 11:51:27

Breaking Bad rajongóknak
www.youtube.com/watch?v=9q4qzYrHVmI
Vasárnap este indul az amerikai AMC-n

Wancass 2015.02.07. 15:31:32

@gizmo26666: Kicsit sarkított negatívumok:)
Dexter 7 sztem még jó, van benne pár jó új karakter (pl Titus Pullo gengszterként, meg persze Yvonne Strahovsky), Weedsből viszont tényleg nem túl jó az utolsó pár évad.
Californication-ben a sztori végig nem számít (mert nincs nagyon), csak a karakterek. Az igaz, hogy nem mindenkinek szól, de akinek bejön, annak igazi sírva röhögős sorozat.
A Doctor Who miért csak nerd-eknek való? Nagyon jó sci-fi sztorik vannak benne, kellő akcióval, jó látvánnyal. Nagyon kevés sci-fi van, aki ilyen minőségi szinten tud maradni évadokon keresztül...
A House of Cards jogos. Nagyon kimaradt fentről pedig kiváló darab, bár bizonyos szempontból ez nerd-ebb sorozat mint a többi (politika-nerd:).
A True Detective vége pedig valóban nem volt csavaros, de az atmoszféra nagyon felhúzta. Kíváncsi vagyok tudják e tartani.
Bedobok még néhány kevésbé ismert jót: Carnivale (misztikus, sötét), Father Ted (elmebeted sitcom papokról), Louie (extra, hogy Luis CK magyar származású:), Utopia, Bored to death, Wilfred, Band of Brothers - The Pacific (II. világháborús kiváló mini-sorozatok) és Neon Genesis Evangelion, hogy japán is legyen a listán.

altimus 2015.02.07. 17:07:00

ha mar sorozat vagy sitom akkor szigoruan csak eredeti nyelven. a magyar szinkron a legjobb sorozatot is agyonvagja.

eletkorom onnan is latszik, hogy en olyan sorozatokat emlitenek itt, mint:

- cheers,
- frasier
- seinfeld

anglomanoknak:

- Are You Being Served
- green green grass
- upstairs, downstairs
- downtown abbey

a mai szortimentbol:

- Death in Paradise
- lilyhammer !
- louie !!

de a sor vegtelen. vannak kozte limonade, de vannak szinvonalasabb dolgok is.

SzamárCsacsi · http://kinoglaz.blog.hu/ 2015.02.07. 18:11:03

@gizmo26666: Én nem az Agents of S.H.I.E.L.D.-et említettem, hanem a The Shield nevű zsarusorozatot, amely 2008-ban ért véget.

gizmo26666 2015.02.07. 18:55:41

@SzamárCsacsi: Elnézést kérek, félreolvastam

gizmo26666 2015.02.07. 19:40:36

@SzamárCsacsi: De azért örülök, hogy nem említetted, mert elég gyenge

gizmo26666 2015.02.07. 19:40:46

Még egy igen jó sorozat jutott eszembe "The Knick" Clive Owen-el

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2015.02.07. 21:56:05

@RDorka: @SzamárCsacsi: @sunray: @bM: csak mert a lista nagy része olyan, mintha az rtl klub hétvégi ismétléséből válogattatok volna...

RDorka 2015.02.07. 21:58:28

@doggfather: erről nem tudok nyilatkozni, mert nincs tv-m, de tudtommal az én listámból pl. a Z nationt nem játszotta az említett csatorna

szőkekóla · https://www.youtube.com/watch?v=xKcbYUwmmlE 2015.02.24. 12:44:48

Nekem a Skins első két évada áll az első helyen (nosztalgia :-) ). Stargate összes, manapság pedig a Helix, és sokan mások. Ja ki ne hagyjam a Pacific-et, és az Elit alakulatot.
süti beállítások módosítása