Facebook-oldalunk

Kedvelj minket a Facebookon is! A cikkek mellett rövidebb híreinket és játékainkat is ott osztjuk meg, illetve filmes idézeteket, képeket is találhatsz!

Bloglovin'

Rovataink

">

Heti mozibemutatók

  • Mia Hansen-Love: Éden
  • John Edginton: Genesis: A siker útja
  • Simon Curtis: Hölgy aranyban
  • George Miller: Mad Max – A harag útja
  • Gillian Greene: Rekviem egy macskáért
  • Elizabeth Banks: Tökéletes hang 2.
  • Martin Provost: Violette

 

tovább »

Támogatónk

galaktika.jpg

Huncut mamák és papák

2014. február 17. 19:13 kockaes

Nagyanyáinkra és nagyapáinkra nézve nem éppen a nemi életük jut először eszünkbe, pedig ők is voltak fiatalok és szerelmesek egykor, sőt, Sós Ágnes dokumentumfilmje, a Szerelempatak azt is bebizonyítja, hogy a vágy bizony addig tart, ameddig élünk.

A film egy vidéki kis faluba kalauzol minket, ahol idős férfiak és nők beszélnek nyíltan, tabuk nélkül a szexualitásról. És hát igazán van is miről mesélni! Pikánsabbnál pikánsabb történetek kerülnek elő, csak úgy pirulunk belé, de hát igaz a mondás: „a vén kecske is megnyalja a sót”. Zavarában jókat derül az ember olyan mondatokon, mint hogy „A férfi ott legyen, ahol kell. A tetején!” vagy a „högyös csöcsű lány” kalandjain. Voltak ám itt szerelmetes „höngörőzések”, de ugyanakkor csalfa, nagyétkű feleségek is.

000_stream_of_love_-aka_szerelempatak_000_-_254.jpg

Bár a rendező mindvégig a megfigyelő pozícióját őrzi, nem válik a film részesévé, a nénik és bácsik mégis úgy megnyílnak neki és kamerájának, mint még házastársaiknak sem. De a Szerelempatak nemcsak témája és őszintesége miatt csodálatos dokumentumfilm, hanem a fényképezés miatt is. Gyönyörűek a képek, szépek még akkor is, ha csak a vidéki élet mindennapjait mutatják be, szépek, mint a szerelem, amiről mesélnek. Annyira jó képileg ez a film, mint tartalmilag - öröm nézni.

Az élet nagy tanulsága pedig roppant egyszerű, nem olyan rossz ez a világ, amíg szerelem van, mert az szép és jó.

10/10

Kockás

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kinoglaz.blog.hu/api/trackback/id/tr835816204

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

randomuser1 2014.02.18. 14:43:20

a vágy, az örök, a tárgya, az változik örökké nagy huncutul :)

Hannibal ante portas 2014.02.18. 14:43:30

Itt nincsenek kommentek. Pedig lehetnének.
Nagyon szép film, minden jelenetét, mondatát élveztem. Sok fájdalom, torokszorító jelenet is van az örömteli és olykor nagyon is humoros megszólalások között. Szívből gratulálok Sós Ágnesnek, csak így tovább!

kockaes 2014.02.18. 15:13:51

@Hannibal ante portas: Igen, volt pár torokszorító rész is benne, de kellett is, csodálatos lett ez a doku, azért is tartottam fontosnak, hogy ha nem is készítek róla pontos és négyléptékű kritikát, legalább egy ajánlóval felhívjam rá a figyelmet.
süti beállítások módosítása