Facebook-oldalunk

Kedvelj minket a Facebookon is! A cikkek mellett rövidebb híreinket és játékainkat is ott osztjuk meg, illetve filmes idézeteket, képeket is találhatsz!

Bloglovin'

Rovataink

">

Heti mozibemutatók

  • Mia Hansen-Love: Éden
  • John Edginton: Genesis: A siker útja
  • Simon Curtis: Hölgy aranyban
  • George Miller: Mad Max – A harag útja
  • Gillian Greene: Rekviem egy macskáért
  • Elizabeth Banks: Tökéletes hang 2.
  • Martin Provost: Violette

 

tovább »

Támogatónk

galaktika.jpg

2013 nem király!

2013. december 30. 19:57 PanAma

Ha már van pozitív listánk, kell, hogy legyen egy negatív is. Ezúttal az év csalódásait szedtük össze (már amiket láttunk is, sajnos az eleve gyengének ítélt filmekre kevésbé szántuk rá az időt/pénzt) top3 sorozatunk részeként. 

2013 bukásai.png

 

Kockás

  • A nagy Gatsby: Szép meg minden, de unalmas. Legalább a soundtrack beváltotta a hozzá fűzött reményeket. Meg természetesen a mindig zseniális Leo.
  • Feledés: Erőteljes facepalm film, egy "mond miért?!" felkiáltással megspékelve. Azt sajnálom a legjobban, hogy a látványvilág és a fényképezés olyan jó volt, miért kellett elrontani egy ilyen ostoba történettel?
  • A hipnotizőr: Abszolút csalódás. Lasse Hallström jobban teszi, ha továbbra is inkább romantikus filmekkel próbál meg minket hipnotizálni.

PanAma

  • Z világháború: Gyalázatosan gagyi film (strucchangot hallató zombik), gyanúsan demagóg politikai állásfoglalással és sekélyes mondanivalóval. Meg egyébként is Brad Pitt mit gondolt, amikor ezt elvállalta?! (kritika érkezik)
  • Fiatal és gyönyörű: Nem szeretem azokat a filmeket, amik azt ígérik, hogy mély lélektaniságot és mondanivalót közölnek egy komoly témába csomagolva, majd egy nevetségesen értelmetlen semmiség kerekedik ki belőlük. És a főhős egy retardált kislány, akit arcon kéne csapni párszor.
  • Gengszterosztag: A zseniális műfaj értékeinek teljes figyelmen kívül hagyása. Hiába Ryan Gosling szépfiúsága, a film két óra tömény ripacskodás, giccses látványvilágba csomagolva. Scorsese vajon mit szólt ehhez? (kritika érkezik)

Szamár

  • A jövő: Az országút fantomja se a régi már. Rutger Hauer ebben a feledhető chilei alkotásban egy kiöregedett filmsztárt alakít (tulajdonképpen saját magát), aki egy tinédzserrel kefél.
  • I Spit on Your Grave 2: Az egyébként jól sikerült 2010-es remake folytatása nem csak nagyon buta, de eszméletlenül undorító is. Vér ugyan nincs sok a filmben, emberi ürülék viszont annál inkább!
  • A burok: A vámpírfilm után Stephenie Meyer ezúttal az inváziós sci-fi műfaját rombolja le. A filmkészítők pedig tesznek róla, hogy ez még rosszabb legyen, mint a Twilight.

Leila

  • Movie 43: Botrányfilm: tényleg az...valaki vagy rá tud hangolódni a film agymenésére, vagy szörnyen rossznak tartja, és nem érti, hogy ennyi jó színész miért vállalta el a szereplést. Abszurdabbnál abszurdabb epizódok, főleg az utolsó, ami a hab tortán. A kínos heherészésen kívül a film megannyi grimasszal ajándékozza meg a nézőt.
  • Itt a vége: Ha ezentúl csak ilyen filmek készülnének, akkor tutira eljönne az apokalipszis. Pozitív értelemben lehetett volna belőle egyedülálló alkotás …de nem lett (a színészek ripacskodnak, a poénok egy szint alatt rekedtek). Az egész filmet pedig a záró szám koronázza meg: Backstreet boys – Everybody.
  • We are what we are: Egyszerű, de nem nagyszerű. Lassan folyik…néha a vér, de inkább az idő, ami alatt nem nő a feszültség, inkább csak a szem záródik. De legalább most már kannibál családos film is van.

RDorka

  • Itt a vége: Miért!? Ez a film valami borzalom, sok rossz filmet láttam már, de ez viszi a pálmát. Ha kedves az életed ne nézd meg!
  • A Burok: A gondolat amit felvet jó, de azt mondja meg nekem valaki, hogy ha akkorát esik a lány, hogy a feje betöri a betont, akkor miért nem hal meg? Miért nem loccsan ki az agyveleje? Vagy miért nincs rajta látható sérülés? És ez az első 5 percben történtek elrontják az egész filmet....
  • Die Hard 5: Mert kivágták belőle a jelenetet, ahol benne voltam. Amúgy meg, nyúlt mint a rétes tészta, semmi újat nem tudott nekem mutatni.

Saccperkb

  • Az acélember: A jókedv és pozitív hozzáállás a szuperhősök igazi ellensége, legalábbis eszerint a film szerint.
  • Nagyfiúk 2: Az a vicces, hogy nem vicces! Vagyis... Nem, ez rohadtul nem vicces.
  • Csak Isten bocsáthat meg: Átvágtak. Utálom, ha beetetnek, hogy egy film jó lesz.

RDorka, Saccperkb, Kockás, PanAma, Szamár & Leila

A bejegyzés trackback címe:

https://kinoglaz.blog.hu/api/trackback/id/tr395704430

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

lisztes · http://www.facebook.com/LisztesMegmondjaATutit 2013.12.30. 20:18:01

Bár az előzőnél nem kommenteltem, akkor is Saccperkb kollégával értettem egyet a legjobban a szerkesztőség tagjai közül (a 3-ból 2 az én top10-emben is szerepel, a harmadik épphogy lecsúszott). Ehhez a listához pedig: Igaz a Nagyfiúk 2-et nem láttam (de már az előző film, no meg ennek az előzetese elég volt). Az Acélembert nem feltétlenül raknám ide, de azt még meg tudom érteni.

Az Itt a végére többen is panaszkodtok, pedig szerintem jóféle vígjáték.

Ahogy nézem, Szamár idén csak kb. a cinefestes élményeiből merít :D

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.12.30. 21:56:03

A gengszterosztag nekem is nagy csalódás volt. :S

Ilyet, hogy nagyfiúk 2 meg meg se néznék ha muszáj lenne se.

Dr_utcai_arcos 2013.12.30. 21:57:01

Pár fil esetén megpróbálnék ellentmondani. A WWZ nem is tudom mennyi ideig pihent a gépen, nekem is pont Pitt volt az Achillész sarok, nekem valahogy ő nem fér bele. Ennek ellenére nagyon pozitívan csalódtam, helyenként még élveztem is, kíváncsi leszek a folytatásra. A Köpök 2. része a logikai bukfencektől eltekintve, nekem mint perverznek bejött. Az első részt persze nehéz felülmúlni -sajna az első elsőt még nem láttam, de azt mondják az felejthetős-, de a sokkolós jelenet, vessetek meg, a szarral fertőzés, a satus jelenet -ááááááá-, azok "átjöttek". A DH5 még régebb óta pihent, de meglepetésemre, hozta amit vártam, agyatlan üldözések, lövöldözések, menekülések, search and destroy. Mondjuk nem is tápláltam nagy reményeket, ezért nem is csalódhattam. A Vasember meg érdekes volt, inkább mint az előző.

PanAma · http://kinoglaz.blog.hu/ 2013.12.30. 22:06:57

@Dr_utcai_arcos: Várj, mi sem a Vasemberre gondoltunk, hanem az Acélemberre (Man of Steel - ez a Superman filmek sorába illik). A Vasember elment egynek, szerintem. :) Köszi a véleményezést!

Deepblue Noir (törölt) 2013.12.30. 23:09:21

mondjuk a burokról vagy a spit on your grave-ről nem igazán lehetett azt gondolni hogy jók lesznek:)

only god forgives tipikus blöff, talán még kártékony is ha egyesek azt gondolják hogy ez művészet vagy legalábbis igényes szórakoztatás(szvsz egyik sem)

ha valaki pénzt/időt akar kidobni, nézze meg a big wedding (a nagy nap) című "remekművet":)

SzamárCsacsi · http://kinoglaz.blog.hu/ 2013.12.31. 00:33:03

lisztes: Igen, többnyire. Az idei filmekből amit láttam 80% Cinefestes volt. Az ottani filmeknek meg jó 95%-át megnéztem.
Bár ma néztem a Wolf of Wall Street-et, és az a legjobb 3-ba nálam befért volna, de már korábban kijött a cikk sajna. :)

Dr_utcai_arcos: Én is szeretem beteg filmeket, ha az valamennyire vagy megpróbál a realitás talaján megmaradni, vagy eleve nagyon elrugaszkodott attól. Egyik se illik erre a filmre igazán. De pl. a Szerb filmet pár éve imádtam, pedig az sokkal sokkolóbb. Ez most nem jött be.

SzamárCsacsi · http://kinoglaz.blog.hu/ 2013.12.31. 00:39:30

@Deepblue Noir: A három legrosszabb általam látott idei filmet választottam. Ahhoz, hogy minél objektívabban tudjak egy filmet értékelni, próbálok bármiféle elvárás nélkül leülni egy film elé. Ez ki is zárja az ilyen csalódások lehetőségét. Trailert se nézek ugyanezért, mert akkor már alkot az ember egy képet, és nem teljes tisztaságában tekintheti meg a művet. Én kimondottan szeretek null előzetes infóval filmeket nézni. :)

tmichel · http://filmdzsungel.tumblr.com 2013.12.31. 08:17:44

@SzamárCsacsi: Érdekes, de én is pont így voltam ezzel. Egy ideig. Aztán rájöttem, hogy túl sok film van, amit meg lehet (szeretnék) nézni és sokkal kevesebb időm, így az előzetes infó aranyat ér. Főleg ha tényleg releváns.

A Gatsby szerintem akkor jó, ha olvastad a könyvet. Pontosabban akkor látszik, hogy mennyire k*rva jól eltalálták.

PanAma · http://kinoglaz.blog.hu/ 2013.12.31. 12:24:36

@tmichel: Na szia! :) De jó, hogy erre jártál! :)

Drago Brutic 2013.12.31. 12:56:12

Tegnap pótoltam a Z Világháborút. A zombifilm fanoknak csalódás, amolyan lájtosított mainstream zombi mozi. Teljesen felesleges benne a nyálas érzelmi szál, le is ül tőle néha a mozi. És igen, Brad Pitt sem túl acélos, bár eleve nem csípem annyira. De azért nem gyalázatosan gagyi, még izgulni is lehet rajta, a durvulást pedig olyan diszkréten mutatja, hogy szinte már családi mozi.

Deepblue Noir (törölt) 2013.12.31. 13:30:02

@SzamárCsacsi:

vannak akik így csinálják:)
én már rég nem, megnézek előtte amit tudok, hogy a lehető legtöbb infóval üljek be a moziba, zsákbamacskát már nem akarok, így kevesebb a csalódás.

tony_romita 2013.12.31. 17:01:11

Pain and Gain (nézhtetetlen fos)
I Spit on Your Grave 2 (fos)
Side Effects (ez szimplán csak szar)

Allesmor Obranna 2013.12.31. 17:01:37

Szerintem a Movie 43 nem rossz, hanem blőd, de nem szint alatti. Egyfajta hecckampány azért generálódott ellene. Pl. a Rottentomatoes-on igencsak egymásra licitálva háborodtak fel a kommentelő népek, hasonlóan mesterségesen, mint mikor az Avatar-t az egekbe magasztalták az első héten.
Tudom, furának hat, de a Movie 43 mindeféle altestisége ellenére nem egy Adam Sandler vagy Rob Schneider film. Inkább abszurd.
süti beállítások módosítása