Facebook-oldalunk

Kedvelj minket a Facebookon is! A cikkek mellett rövidebb híreinket és játékainkat is ott osztjuk meg, illetve filmes idézeteket, képeket is találhatsz!

Bloglovin'

Rovataink

">

Heti mozibemutatók

  • Mia Hansen-Love: Éden
  • John Edginton: Genesis: A siker útja
  • Simon Curtis: Hölgy aranyban
  • George Miller: Mad Max – A harag útja
  • Gillian Greene: Rekviem egy macskáért
  • Elizabeth Banks: Tökéletes hang 2.
  • Martin Provost: Violette

 

tovább »

Támogatónk

galaktika.jpg

Fun facts - A Gyűrűk ura

2013. december 10. 17:24 kockaes

Lassan elérkezik A hobbit - Smaug pusztasága premierje, így elég nagy Gyűrűk Ura-lázban égünk, ezért összegyűjtöttünk néhány érdekességet a Gyűrűk Ura háza-tájáról. Íme az eredmény:

1. A forgatások rendszerint hajnali 5 órakor kezdődtek és mintegy 11 órán keresztül tartottak, hogy a film alapanyaga minél gyorsabban kész lehessen. Néhányszor a stáb hétfelé vált és különböző helyszíneken forgattak párhuzamosan!

2. A forgatási folyamat lezárultával 1,2 millió méternyi filmszalag gyűlt össze.

3. Sean Astin – Samu megformálója – az új-zélandi forgatás közben magánakcióba (is) kezdett, és készített egy saját kisfilmet is The Short And Long Of It címmel: 

4. Egy-egy hobbit-láb felragasztása 1-2 óra munkát vett igénybe, ugyanis a sminkeseknek el kellett érnie a teljesen élethű látszatot, amely cseppet sem kelti fel a mozi nézőben a gyanút, hogy lábra erősített szilikonpapucsot lát. Ezekben a színészek mozgása is igen nehézkes volt, többször hasra estek bennük, így rendszerint a nap végére dobhatták is ki a kellékeket, mert nem csak kényelmesek nem voltak, de strapabírók sem.

5. A ruhákat és a fegyvereket (páncélokat) egyaránt középkori módszerekkel készítették, hogy minél élethűbbek legyenek. A jelmezkészítők középkori szövőgépet használtak, s szereplők pedig minden jelenetben teljes öltözékben virítottak (hiába írt a forgatókönyv alkalmanként csak premier plánt), mert Peter Jackson többször eltért a plánozástól. A rendező megannyi kovácsot is „castingolt” a forgatás előtt, hogy kiderítse, kik a legmegfelelőbbek az élethű fegyverek és páncélok elkészítésére.

6. Dominic Monoghan (Trufa) készített egy ál-interjút a Frodót alakító Elijah Wood-dal, ami nagyon vicces: 

7. Peter Jackson mind a három filmben cameozik. (Sőt, A hobbitban is!)

8. A Gyűrűlidércek hangját több hang keverékéből állították össze, hogy ilyen félelmetes legyen: oroszlánbőgés, bagolyhuhogás, görényvisítás, tevemorgás – persze nem kevés bindzsivel. Sőt, betonon végigcsikorgatott műanyagpohár hangja is van benne!

9. Howard Shore, a film zeneszerzője is feltűnik egy pillanatra A király visszatér-ben, mint rohani őr az ivós játék, Gimli és Legolas „párbaja” során (ez a rész csak a bővített verzióban szerepel, az alábbi videó 11. másodpercében láthatjátok)

10. A stáb gyakran több helyen forgatott párhuzamosan, hogy minél hamarabb végezzenek a munkával, így a kellékeket megsokszorozták. A Kettétört Kardból 5 darab, Gandalf botjából 8 készült. Sőt, a Szövetség tagjainak tarisznyájából (amit Völgyzugolyból való távozásuk után kaptak) 139 darabot csináltak!

+1 A Szövetség tagjai közül többen – Dominic Monoghan, Orlando Bloom, Ian McKellen, Sean Bean, Sean Astin, Viggo Mortensen és Elijah Wood - magukra tetováltatták tündéül, hogy „kilenc”.

zNR57h0sdp9g55ufnR4Zwfrqo1_500.jpg

PanAma & Kockás

A bejegyzés trackback címe:

https://kinoglaz.blog.hu/api/trackback/id/tr515681859

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása